Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul britanic va putea să se reunească prin videoconferinţă

Parlamentul britanic
Camera Comunelor

Camera inferioară a Parlamentului britanic va putea să se reunească virtual la revenirea din vacanţa parlamentară săptămâna viitoare, a decis joi o comisie, pentru a permite deputaţilor să continue să interogheze guvernul cu privire la politica sa, în ciuda pandemiei noului coronavirus, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

Această măsură fără precedent va permite unui număr de 120 de parlamentari să utilizeze Zoom, o platformă online, pentru a organiza conferinţe în grup şi a pune întrebări guvernului de acasă. Alţi cincizeci de deputaţi vor putea să îşi ocupe fizic locurile în Camera Comunelor, respectând în acelaşi timp "strict măsurile de distanţare socială".

Potrivit lui Lindsay Hoyle, "speaker"-ul (preşedintele) Camerei Comunelor, această nouă prevedere va permite parlamentarilor să-şi continue "activitatea importantă de supraveghere a guvernului" în vremuri de pandemie, fără a se pune în pericol.

"A munci virtual arată contribuţia noastră faţă de consemnul de a rămâne acasă, de a proteja NHS (serviciul public de sănătate britanic) şi de a salva vieţi", a declarat el într-un comunicat, difuzat înainte de anunţul guvernului privind prelungirea cu cel puţin trei săptămâni a măsurilor de izolare.

Vezi si: Lia Olguța Vasilescu aruncă în aer scena politică: În două luni de zile, administrațiile locale vor intra în colaps financiar

Parlamentarii în telemuncă vor putea lua parte la întrebările săptămânale puse guvernului. Cu toate acestea, nu este clar cum ar avea loc un posibil vot, întrucât Camera nu a decis încă ce sistem să adopte pentru a putea vota de acasă.

Această tranziţie către o cameră "hibridă" a fost aprobată joi de cei zece membri ai Comisiei Camerei Comunelor, dar va trebui adoptată oficial chiar de deputaţi la întoarcerea lor din vacanţa parlamentară, pe 21 aprilie.

Parlamentul şi-a închis porţile la 25 martie, cu o săptămână înainte de începerea oficială a vacanţei parlamentare de Paşte, din cauza epidemiei.

Mulţi s-au temut că sesiunile parlamentare vor contribui la răspândirea virusului, care i-a afectat mai ales pe prim-ministrul Boris Johnson şi ministrul sănătăţii Matt Hancock.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.