Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul bulgar a respins nominalizarea singurului candidat la postul de guvernator al Băncii Centrale

Pinterest
Bulgaria

Parlamentul bulgar a respins, vineri, nominalizarea singurului candidat la postul de guvernator al Băncii Centrale, Lyubomir Karimanski.

După numărare voturilor, Karimanski a primit doar 56 de voturi pentru, faţă de 36 contra şi 140 de abţineri.

Voturile pentru au venit din partea formaţiunilor "Există un Astfel de Popor" şi "Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi". S-au abţinut parlamentarii de la partidele GERB şi "Schimbarea continuă".

Fost director de bancă, Lyubomir Karimanski conduce în prezent comisa de buget din Parlamentul bulgar şi a fost nominalizat de formaţiunea "Există un Astfel de Popor", potrivit Agerpres.ro.

Dezbaterile cu privire la numirea lui Lyubomir Karimanski în postul de guvernator al Băncii Naţionale au durat aproape trei ore.

La final, persoana nominalizată de formaţiunea "Există un Astfel de Popor" a fost singurul candidat la postul de guvernator al Băncii Naţionale, după ce contracandidatul, Andrey Gyurov, care în prezent este lider de grup parlamentar pentru formaţiunea "Schimbarea continuă", s-a retras din cursă. Însă această retragere a venit abia după ce a provocat o diviziune în sânul coaliţiei guvernamentale.

Andrey Gyurov beneficia de sprijinul celorlalte două partide din coaliţia guvernamentală de la Sofia, Partidul Socialist Bulgar şi "Schimbarea continuă", care au anunţat că nu îl vor sprijini pe Karimanski din cauza unor semne de întrebare cu privire la cariera sa.

Premierul bulgar Kiril Petkov şi socialiştii au anunţat că ar dori mai degrabă o nouă procedură de nominalizare, pentru a da coaliţiei guvernamentale şansa de a se ralia în spatele unei singure nominalizări, una care ar putea să fie susţinută şi de opoziţie. În schimb, formaţiunea "Există un Astfel de Popor" a subliniat că nu există motive pentru a renunţa la Karimanski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.