Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul danez, victima unei farse: Cineva s-a dat, online, drept Svetlana Tihanovskaia, lidera opoziţiei din Belarus

Agerpres
Svetlana Tihanovskaia

Parlamentul danez a anunţat joi că a lansat o anchetă după ce una dintre comisiile sale a fost victima unei farse puse la cale de cineva care s-a dat drept lidera opoziţiei din Belarus, relatează dpa, potrivit AGERPRES.

Comisia pentru Politică Externă a invitat-o pe Svetlana Tihanovskaia, plasată pe locul al doilea în recentele alegeri prezidenţiale disputate din Belarus, pentru o întâlnire online la începutul acestei săptămâni.

În timpul întâlnirii, parlamentarii danezi intenţionau să discute despre modul în care populaţia din Belarus ar putea fi sprijinită în lupta pentru democraţie şi drepturile omului.

Citește și: Situație tensionată în PSD: Gabriela Firea, presată ca să scape de Petre Roman, Dumitru Dragomir și Anghel Iordănescu din CGMB

Dar când a început videoconferinţa, nu a fost posibil să se vadă nicio imagine video a persoanei ce pretindea că este Tihanovskaia.

În timpul sesiunii de 40 de minute, a devenit curând evident că ceva nu era în regulă şi şefii comisiei au hotărât să-i pună capăt, potrivit unui comunicat.

Contactele cu personalul lui Tihanovskaia au stabilit ulterior că o altă persoană o imitase.

Comunicatul parlamentului precizează că nimic sensibil în ceea ce priveşte poziţia Danemarcei faţă de Belarus nu a fost discutat în timpul reuniunii online.

Citește și: CTP a făcut show în ședința CNA: ‘Termenul imbecil nu reprezintă o injurie’/Contre între jurnalist și Radu Herjeu

"Sper că a fost doar o farsă, dar bineînţeles că sunt îngrijorat dacă se va abuza de participarea la întâlniri", a declarat Martin Lidegaard, preşedintele comisiei.

Guvernul se consultă cu Comisia pentru Politică Externă, care se ocupă cu o serie de probleme de politică de securitate şi apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.