Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul dezbate în ritm alert Codul administrativ: Ce modificări s-au adoptat pentru autorităţile locale

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Comisia specială pentru elaborarea Codului administrativ a continuat dezbaterile, miercuri, cu prevederile privind administraţia publică locală.

Textele dezbătute şi adoptate au vizat instituţiile publice de interes local, mandatarea consilierilor locali pentru reprezentarea intereselor unităţii administrativ-teritoriale, reprezentarea în asociaţiile de dezvoltare intercomunitară şi la nivelul operatorilor regionali, tipurile de şedinţe ale consiliului local, convocarea acestora, proiectele de hotărâri ale consiliului local, informează Agerpres.

Vezi şi: Cum să alegi cel mai bun ulei de măsline. Diferența dintre cel obișnuit și cel extra-virgin

Numirea, sancţionarea, suspendarea, modificarea şi încetarea raporturilor de serviciu sau de muncă, după caz, ale conducătorilor instituţiilor publice de interes local se fac de către consiliul local, la propunerea primarului, în condiţiile legii. 

Consilierii locali împuterniciţi să reprezinte interesele unităţii administrativ-teritoriale în societăţi, regii autonome de interes local şi alte organisme de cooperare sau parteneriat sunt desemnaţi prin hotărâre a consiliului local, în condiţiile legii, cu respectarea regimului incompatibilităţilor aplicabil şi a configuraţiei politice de la ultimele alegeri locale. 

Consiliul local se poate întruni în urma solicitării prefectului în situaţiile prevăzute la art.83 (alin.2) - în cazuri care necesită adoptarea de măsuri imediate pentru gestionarea situaţiilor de criză sau de urgenţă, prefectul poate solicita primarului sau preşedintelui consiliului judeţean, respectiv primarului general al municipiului Bucureşti, convocarea, după caz, a unei şedinţe extraordinare a consiliului judeţean, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti ori a consiliului local.

Vezi şi: Planta-minune care combate diabetul și obezitatea. Înlocuiește cu succes carnea din alimentație

Membrii comisiei au amânat votul pe articolul care se referă la ordinea de zi. Acesta prevede, printre altele, că în cazul neaprobării proiectului ordinii de zi, în condiţiile prevăzute la art. 173 alin. (7) - proiectul ordinii de zi a şedinţelor se aprobă cu majoritate absolută, la propunerea celui/celor care a/au cerut convocarea consiliului local, nu se acordă indemnizaţia cuvenită consilierilor locali pentru şedinţa respectivă. 

Discuţiile vor fi reluate joi de la articolul 175, din cele peste 600 ale proiectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.