Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul din Honduras înăsprește legilația împotriva avortului

Getty Images
protest Honduras avort

Parlamentul din Honduras, în care majoritatea este deţinută de conservatori, a aprobat joi o reformă constituţională ce înăspreşte interdicţia de a face întrerupere de sarcină, chiar dacă legislaţia în domeniu a acestei ţări era deja una dintre cele mai stricte din lume, informează vineri AFP, potrivit AGERPRES.

Articolul 67 din Constituţia revizuită a Hondurasului stipulează acum că orice întrerupere de sarcină "de către mamă sau o terţă persoană" este "interzisă şi ilegală", dar mai ales că această clauză "nu va putea fi modificată decât cu o majoritate de trei sferturi din parlament".

Citește și: SURSE Fostul prim-ministru Tăriceanu începe PELERINAJUJL la DNA-A pus pe masa procurorilor bunuri pentru acoperirea sechestrul de 800.000 dolari pus de Direcție

Avortul este interzis în Honduras prin Constituţie, din 1982. Însă, potrivit deputatei din partea opoziţiei, Doris Gutierrez, "ceea ce ei (parlamentarii puterii) au făcut este să graveze acest articol în marmură, pentru că el nu va putea fi niciodată modificat dacă este nevoie de 96 de voturi" din cele 128 de mandate din parlament.

Grupuri de apărare a drepturilor femeilor s-au mobilizat în ultimele săptămâni pentru a cere parlamentului să autorizeze avortul în unele cazuri, printre care violul.

Honduras este una dintre puţinele ţări din lume care interzice avortul inclusiv în caz de viol sau incest, de malformaţii grave a fătului şi când viaţa sau sănătatea mamei sunt ameninţate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.