Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European a adoptat un proiect de lege care vizează giganţii tehnologici americani, pentru combaterea conţinutului ilegal

foreignpolicy.com
uniunea europeana ue

Parlamentul European a adoptat joi un proiect de lege care vizează giganţii tehnologici americani, pentru obligarea acestora să combată conţinutul ilegal, deschizând calea pentru discuţii asupra planului cu ţările membre şi Comisia Europeană, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Digital Services Act, o propunere a comisarului antitrust Margrethe Vestager, ar forţa Amazon, Apple, Google, divizie a grupului Alphabet şi proprietarul Facebook, Meta, să facă mai mult pentru a combate conţinutul ilegal de pe platformele lor, în caz contrar riscând amenzi de până la 6% din cifra de afaceri globală.

Citește și: Cum s-a SCUZAT `ȘEFU`` și `BOSSU``Claudiu Manda în fața anchetatorilor DNA

Propunerea lui Vestager trebuie să fie convenită cu ţările UE şi parlamentarii anul viitor, înainte de a deveni lege, care ar fi prima de acest gen din lume.

Parlamentul European a adoptat propunerea cu 530 de voturi pentru, 78 împotrivă şi 80 de abţineri.

”Cu o majoritate uriaşă, Parlamentul European a adoptat Legea privind serviciile digitale. Un mare câştig, cu sprijin de la stânga la dreapta”, a declarat parlamentarul olandez Paul Tang pe Twitter.

Christel Schaldemose, deputat danez, care conduce echipa de negocieri a Parlamentului, a declarat: ”Platformele online au devenit din ce în ce mai importante în viaţa noastră de zi cu zi, aducând noi oportunităţi, dar şi noi riscuri. Este de datoria noastră să ne asigurăm că ceea ce este ilegal offline este ilegal online.”

Franţa, care deţine preşedinţia rotativă a UE, urmăreşte ajungerea la un acord în prima jumătate a anului 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.