Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European atrage atenția cu privire la erodarea statului de drept din Polonia

Parlamentul European
Parlamentul European Ursula von der Leyen

Parlamentul European a constatat, joi, că situaţia statului de drept s-a deteriorat în Polonia în ultimii ani, cerând Comisiei Europene şi Consiliului Uniunii Europene să ia măsuri împotriva Guvernului de la Varşovia.

Într-o rezoluţie aprobată joi cu 513 voturi pentru, 148 împotrivă şi 33 de abţineri, Parlamentul UE exprimă preocupări privind sistemul legislativ şi electoral din Polonia, privind independenţa justiţiei şi situaţia drepturilor fundamentale, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Orban: ‘România este mai sigură cu rachetele Patriot pe teritoriul României, cetățenii români sunt mai bine apărați’

Eurodeputaţii avertizează că situaţia statului de drept s-a erodat în Polonia de când a fost declanşată procedura de sancţionare în virtutea Articolului 7 al Tratatului UE.

"Consiliul UE şi Comisia Europeană trebuie să evite interpretarea îngustă a principiilor statului de drept şi să utilizeze procedura declanşată în virtutea Articoului 7 al Tratatului UE la potenţialul deplin, pentru toate principiile prevăzute în Tratatul UE", se arată în rezoluţie.

Membrii Parlamentului UE notează că ultima audiere pe tema situaţiei din Polonia a avut loc în decembrie 2018, îndemnând Consiliul UE să acţioneze ca reacţie la actuala situaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.