Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European cere măsuri pentru a preveni scandaluri precum cazul Barroso

Parlamentul European a cerut marţi executivului comunitar să ia măsuri care să vizeze legăturile opace pe care unii înalţi funcţionari din instituţiile europene le au cu marile companii, reacţie ce survine după scandalurile în care sunt implicaţi fostul preşedinte al Comisiei Europene (CE), José Manuel Barroso, şi fostul comisar european şi vicepreşedintă a CE, Neelie Kroes, transmite AFP, potrivit agerpres.

Citește și: Întâlnire de gradul 0 între Putin şi Erdogan

'Pasivitatea domnului Juncker în faţa acestor scandaluri pune în pericol legitimitatea instituţiei pe care o conduce. Afacerile Barroso şi Kroes au în rândul opiniei publice efectul unei bombe', a declarat eurodeputata ecologistă Eva Joly în timpul unei dezbateri la Parlamentul European.

Citește și: Codul lui Da Vinci: Dan Brown anunţă lansarea lui Origin

Barroso este criticat pentru decizia sa de a se angaja la banca americană Goldman Sachs, bancă ce a jucat un rol important în declanşarea crizei economice din anul 2008, iar despre Neelie Kroes s-a aflat recent că a condus o societate offshore cu sediul în Bahamas chiar în perioada mandatului ei în executivul comunitar.

Citește și: Selfie lângă sicriu, viral pe Facebook. Poza făcută de doi puști din Vaslui

Acestor cazuri li s-a adăugat săptămâna trecută încă unul, după ce compania germană Volkswagen, protagonistă a scandalului 'dieselgate', a anunţat că apelează la serviciile unui comitet de experţi în dezvoltare durabilă, din care face parte şi fostul comisar european pe probleme de mediu dintre anii 2010 şi 2014, daneza Connie Hedegaard.

Citește și: Leonardo DiCaprio se ÎNSOARĂ: Ea este aleasa / FOTO

Totuşi, în faţa acuzaţiilor ce au rezultat după aceste scandaluri, actualul comisar european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, a estimat că nu se impune revizuirea codului de etică al UE.

Citește și: Bill Gates detonează bomba: Și-a spionat angajații! Ce metode a aplicat

Prin invocarea acestui cod, actuala Comisie Europeană l-a exonerat de orice vină pe Barroso, întrucât odată ce au trecut 18 luni de când a părăsit postul de preşedinte al executivului comunitar, el nu mai este obligat să ceară acordul acestei instituţii pentru a ocupa un post în altă parte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.