Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European cere UKIP să ramburseze fonduri cheltuite pentru Brexit

ukip

Un partid european dominat de formaţiunea eurosceptică britanică UKIP va trebui să renunţe la fonduri europene în valoare de 421.000 de euro, pentru că a utilizat această sumă înaintea referendumului pentru Brexit, a informat luni seară Biroul Parlamentului European, potrivit AFP preluat de agerpres

Reuniţi la Strasbourg, preşedintele şi cei 14 vicepreşedinţi ai PE au decis să urmeze recomandările unui audit extern şi unui raport intern al instituţiei, a anunţat Parlamentul într-un comunicat de presă. 

Potrivit auditului, Alianţa pentru Democraţie Directă în Europa (ADDE), partid european dominat de UKIP, a solicitat fonduri europene pentru a finanţa "cheltuieli neeligibile", legate mai ales de activităţile politice ale formaţiunii lui Nigel Farage în Marea Britanie. 

"ADDE va trebui să ramburseze 172.655 de euro şi nu va mai primi cele 20% restante din subvenţie (248.345 de euro) care i-au fost alocate pentru anul 2015", a precizat Biroul. 

Aceste cheltuieli ale ADDE au fost făcute mai ales pentru nouă sondaje înaintea alegerilor legislative din Marea Britanie din mai 2015 şi a referendumului din 23 iunie, în care s-a decis ieşirea ţării din UE. 

"Majoritatea întrebărilor din sondaje erau legate de campania pentru 'Leave' dusă de UKIP", a menţionat raportul de audit în legătură cu unele sondaje finanţate de ADDE. 

Or, aceste activităţi aceste activităţi "nu au fost în interesul partidului european", din care fac parte eurodeputaţii UKIP alături de politicieni din alte state membre, potrivit auditului. 

Regulile reglementând subvenţiile europene pe care le pot pretinde partidele şi fundaţiile europene "interzic printre altele finanţarea partidelor politice naţionale, campaniilor electorale naţionale sau a campaniilor pentru referendumuri", a explicat Parlamentul. 

Săptămâna trecută, ADDE a contestat vehement acuzaţiile raportului, apreciind într-un comunicat că este o "hărţuire deliberată".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.