Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European e pe urmele lui Marine Le Pen: Se pregătește RIDICAREA imunității

The Independent
MArine Le Pen

Parlamentul European ar putea să o convoace pe candidata de extremă dreapta la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, pentru a discuta despre ridicarea imunităţii sale înainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor din Hexagon, a declarat sâmbătă vicepreşedinta Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din legislativul european, Laura Ferrara, transmite Reuters.

'Comisia pentru libertăţi civile a fost de acord ca Le Pen să fie convocată pentru o audiere la prima dată posibilă din mai', a anunţat Ferrara, care a adăugat că audierea ar putea avea loc în prima săptămână din mai, înainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa, care va avea loc pe 7 mai, în care, potrivit sondajelor, Le Pen se va califica, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ce grile de impozit pregăteşte Guvernul!

Ferrara, care este membră a mişcării italiene eurosceptice 5Stele, a menţionat că Le Pen poate alege să nu se prezinte la audiere.

Înainte de a decide ridicarea imunităţii unui europarlamentar, LIBE organizează de obicei o audiere cu eurodeputatul acuzat. Decizia vine, de regulă, după câteva luni. În majoritatea cazurilor, imunitatea a fost ridicată, notează Reuters.

Citește și: Vine CRIZA financiară? La ce ne putem aștepta

Justiţia franceză a cerut Parlamentului European ridicarea imunităţii eurodeputatei Marine Le Pen, într-o anchetă în care lidera Frontului Naţional (FN, extrema dreaptă), este suspectată că ar fi recurs la angajări fictive sau ilegale de asistenţi din partea formaţiunii sale, în legislativul de la Strasbourg.

Cererea a fost formulată la sfârşitul lunii martie, cu mai puţin de o lună înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, programat pe 23 aprilie, în care Marine Le Pen candidează din partea FN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.