Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European nu a acceptat oferta guvernului britanic cu privire la Brexit

Brexit

''Prima reacţie'' a Parlamentului European la oferta guvernului britanic cu privire la Brexit ''nu este pozitivă'', a declarat miercuri seara eurodeputatul Guy Verhofstadt, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Nu este pozitivă'', deoarece ''nu credem'' că această propunere prezintă ''garanţiile necesare de care Irlanda are nevoie'', a adăugat oficialul citat, după o reuniune cu negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier.

Premierul britanic Boris Johnson i-a scris miercuri preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, oferindu-i ceea ce el numeşte un "compromis rezonabil" pentru modificarea acordului privind Brexit-ul în legătură cu frontiera irlandeză, notează DPA, Reuters şi AFP.

Citește și: Avocatul Poporului intervine în cazul Caracal! De la Ministerul de Interne nu am primit încă răspuns

În scrisoarea către Juncker, Johnson spune că vrea să înlocuiască aşa-numita "plasă de siguranţă" convenită, care urmăreşte să garanteze o graniţă irlandeză deschisă, cu aranjamente vamale alternative.

El afirmă că acum ambele părţi "trebuie să vadă dacă există suficientă disponibilitate pentru compromis" pentru a obţine un acord până la 31 octombrie, când, conform promisiunii sale, Marea Britanie va părăsi blocul comunitar cu sau fără acord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.