Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European: PPE se pregăteşte pentru succesiunea lui Martin Schulz

schultz

Grupul Partidului Popular European (PPE, de dreapta) în Parlamentul European a decis miercuri să prezinte în luna ianuarie un candidat pentru a-i succeda la preşedinţia PE socialistului Martin Schulz, instalat de aproape cinci ani în fruntea instituţiei, informează AFP. 

Potrivit unui purtător de cuvânt, grupul PPE va decide la începutul lunii decembrie candidatul pe care îl va desemna pentru alegerea prevăzută în ianuarie. 

Printre numele citate în cadrul grupului creştin-democrat pentru a candida la funcţia respectivă figurează fostul comisar european al industriei italianul Antonio Tajani, francezul Alain Lamassoure, austriacul Othmar Karas, irlandeza Maired McGuiness şi slovenul Alojz Peterle. 

Un acord încheiat între stânga şi dreapta prevede că preşedinţia Parlamentului European revine alternativ unei tabere, iar apoi celeilalte, la fiecare doi ani şi jumătate. 

Dar actualul preşedinte, social-democratul german Martin Schulz, face excepţie: la terminarea primului mandat de 30 de luni, el a fost reales în urma alegerilor europene în iulie 2014 pentru alte 30 de luni, cu voturile aleşilor conservatori, cărora le-a promis să cedeze funcţia în ianuarie 2017. 

Deşi nu a spus-o oficial, Schulz doreşte să rămână în funcţie până la viitoarele alegeri europene, potrivit unor surse din Parlament. 

În iulie, Schulz a primit sprijinul preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, deşi acesta este conservator. 

În aceste vremuri de criză, instituţiile europene au nevoie de 'stabilitate' şi deci trebuie să fie pilotate în aceeaşi manieră timp de doi ani şi jumătate în viitor', a declarat Juncker săptămânalului german Der Spiegel.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.