Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul francez adoptă definitiv proiectul de lege împotriva violenţelor sexuale şi sexiste

artavinului.md
franta

Parlamentul francez a adoptat miercuri seara, în cadrul unui ultim vot în Adunarea Naţională, proiectul de lege împotriva violenţelor sexiste şi sexuale care a făcut obiectul unui acord cu Senatul, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Legea a fost aprobată cu 92 de voturi ''pentru'', nici un vot ''împotrivă'' şi opt abţineri. Ea are drept obiectiv întărirea combaterii violurilor şi a altor abuzuri sexuale comise asupra minorilor, prelungirea termenului de prescripţie pentru infracţiuni atunci când ele sunt comise în cazul minorilor şi întărirea combaterii hărţuirii sexuale şi morale. 

''Acest text concretizează angajamentele din campanie foarte puternice ale preşedintelui ţării (Emmanuel Macron - n.r.), în cadrul marii cauze a mandatului său de cinci ani: egalitatea între femei şi bărbaţi'', a afirmat Marlene Schiappa, secretar de stat pe probleme de egalitate între femei şi bărbaţi.

Citește și: Israelul a blocat din nou, până la noi dispoziţii, furnizarea de carburant şi de gaz către Fâşia Gaza

Documentul are drept scop 'facilitarea' condamnărilor pentru viol, după cazurile a două fetiţe de 11 ani în legătură cu care justiţia a considerat că ele au consimţit la întreţinerea de relaţii sexuale cu bărbaţi cu vârste majore. 

Proiectul de lege prelungeşte de asemenea de la 20 de ani la 30 de ani termenul de prescriere în cazul infracţiunilor sexuale comise asupra minorilor, pornind de la majoratul victimei, ceea ce îi permite să depună plângere până la vârsta de 48 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.