Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul german dezbate erorile de procedura în cazul atacului terorist din Berlin

Daily Express
Anis Amri

Parlamentul de la Berlin dezbate joi asupra posibilei erori a poliţiei în soluţionarea cazului lui Anis Amri, cel care în decembrie anul trecut a intrat cu un camion în mulţimea adunată la un Târg de Crăciun în capitala germană şi a ucis 12 oameni. Această dezbatere survine la o zi după ce guvernul a depus o plângere pentru obstrucţionarea justiţiei împotriva poliţiei care investighează cazul, informează DPA, conform agerpres.

Amri, un militant al grupării Statul Islamic (SI), era pus sub supraveghere de luni de zile ca terorist, însă poliţia a susţinut că nu existau suficiente dovezi care să permită arestarea lui.

Facebook, AMENDATĂ de Comisia Europeană cu o sumă uriaşă

Însă un document descoperit recent de procurorul special Bruno Jost dezvăluie că poliţia se afla în posesia unor dovezi pentru trafic de droguri încă din noiembrie, ceea ce înseamnă că Amri trebuia să fie arestat înainte de a comite sângerosul atac.

După ce a avut loc incidentul, poliţia din Berlin a susţinut că Anis Amri nu a putut fi arestat în noiembrie pentru că singura dovadă valabilă pentru autorităţi se referea la trafic de droguri la scară mică.

'O arestare (a lui Amri) era posibilă dacă ar fi fost vorba de o infracţiune de trafic de narcotice la nivel de bandă organizată', a declarat Andreas Geisel, responsabil pentru investigaţii legate de terorism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.