Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul grec a votat în favoarea schimbării legii electorale

grecia vot

Parlamentul grec a aprobat joi noua lege electorală care elimină 'bonusul' de 50 de mandate acordat partidului învingător într-un scrutin, o particularitate care garanta în trecut majorităţi absolute acolo unde în realitate acestea nu existau, transmite EFE, citat de agerpres.ro

Partidul conservator grec Noua Democraţie (ND) a reacţionat puternic după ce Partidul SYRIZA, stânga radicală, a cărei popularitate este în scădere în sondaje, a votat pentru schimbarea legii electorale, relatează şi DPA. Măsura a fost sprijinită şi de centrişti, comunişti şi de un deputat independent, menţionează EFE.

Lovitură de TEATRU: SUA vor coopera cu Turcia în ce priveşte extrădarea lui Fethullah Gulen


SYRIZA şi partenerul său de coaliţie Grecii Independenţi, partid naţionalist, au votat pentru schimbarea legii electorale, care acordă 50 de locuri suplimentare (într-un parlament de 300 de deputaţi) partidului câştigător al unui scrutin astfel încât acesta să poate forma mai uşor următorul guvern. Partidul SYRIZA, care este popular în rândul alegătorilor mai tineri, a scăzut de asemenea vârsta de vot de la 18 ani la 17 ani.

DNA dă lovitura: Ce grei au trimis în judecată procurorii în Dosarul ANRP


'Ei se confruntă cu o înfrângere la următoarele alegeri şi acesta este motivul pentru care doresc să refuze şansa Noii Democraţie de a guverna ţara', a declarat liderul opoziţiei, Kyriakos Mitsotakis, al cărui partid conduce în sondajele de opinie cu între 5 şi 7 puncte procentuale în faţa SYRIZA. În teorie, conform modificării legii electorale, SYRIZA ar putea încerca să formeze un guvern chiar şi din opoziţie, cu ajutorul altor partide. 

Premierul Alexis Tsipras, lider al SYRIZA, a promis renegocierea măsurilor de austeritate severe impuse Greciei de creditorii internaţionali, dar nu a reuşit să obţină acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.