Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul Spaniei va trebui să decidă în privința acordului cu Grecia

steag spania

Șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, și-a anunțat miercuri intenția de a supune votului Parlamentului acordul Greciei cu UE, dată fiind importanța fondurilor angajate, relatează AFP și Reuters.

'Chiar dacă în țara noastră procedura nu este obligatorie, intenția mea este de a-l supune dezbaterii și votului Parlamentului (...) întrucât fondurile care ar urma să fie garantate de contribuabilii spanioli sunt importante', a declarat Mariano Rajoy în fața camerei inferioare a parlamentului, Congresul deputaților.

Partidul popular (PP, de dreapta) al lui Mariano Rajoy deține majoritatea absolută în parlament. Șeful guvernului nu a anunțat când va avea loc votul asupra acordului cu Grecia, dar a reamintit că acesta este condiționat de adoptarea unui pachet de reforme.

Potrivit unei estimări a lui Mariano Rajoy de luni, factura pentru spanioli va reprezenta 12% din cel de al treilea plan de ajutor al Atenei, în sumă de 82 până la 86 miliarde de euro.

El a adăugat că își dorește ca 'această afacere să se termine în cel mai bun mod posibil'.

'S-a pierdut mult timp', a mai spus Rajoy, estimând că 'a venit timpul ca guvernul grec să fie rezonabil și să dea dovadă de responsabilitate'. De asemenea, a apreciat șeful guvernului spaniol, evitarea 'frustrării' poporului grec va fi dificilă.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.