Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul thailandez a votat amendamentele cerute de noul rege

Parlamentul thailandez a votat vineri în favoarea amendamentelor constituţionale solicitate de noul rege al ţării, fapt care ar putea duce la amânarea alegerilor legislative prevăzute iniţial să aibă loc la sfârşitul acestui an, informează Reuters, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Odinioară inamici, SUA şi Vietnamul rămân în relaţii strategice de 'reechilibrare'

Adoptarea Constituţiei este esenţială pentru planul juntei de a organiza alegeri generale în vederea reinstaurării regimului democratic în Thailanda după puciul din 2014. Documentul a fost aprobat într-un referendum organizat anul trecut şi în februarie urma să fie promulgat de către rege. Marţi, administraţia lui Maha Vajiralongkorn, care a preluat tronul în decembrie după moartea tatălui său, veneratul rege Bhumibol Adulyadej, a solicitat unele modificări la proiectul constituţional în privinţa prerogativelor regale.

Vineri, 228 de legislatori au votat în favoarea acestor modificări şi trei s-au abţinut, din totalul de 231 membri ai legislativului, iar după ce guvernul va opera amendamentele propuse de monarhie, regele dispune de 90 de zile pentru a promulga constituţia amendată. Acest lucru înseamnă că alegerile ar putea avea loc în prima jumătate a lui 2018, a menţionat pentru Reuters deputatul Somjet Boonthanom.

Între schimbările cerute se numără şi posibilitatea ca regele să călătorească în străinătate fără să fie nevoie să numească un regent. Maha Vajiralongkorn a călătorit mult înainte să devină rege şi a petrecut mult timp în afara ţării, mai ales în Germania, unde are o reşedinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.