Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul va vota, miercuri, declaraţia privind susţinerea noului Guvern de la Chișinău

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului va vota, miercuri, de la ora 14:00, un proiect de declarație a Parlamentului privind susţinerea noului Guvern de la Chişinău şi angajamentul pentru parcursul european al Republicii Moldova. Comisiile de politică externă au adoptat textul declarației, scrie Mediafax.

Proiectul de declarație a Parlamentului privind susţinerea noului Guvern de la Chişinău şi angajamentul pentru parcursul european al Republicii Moldova a fost adoptat, luni, de către Comisiile reunite ale celor două camere legislative pentru politică externă.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului vor vota, miercuri, de la ora 14:00, declarația privind situația politică din Republica Moldova.

Comisia de la Veneția a constatat vineri că nu existau condițiile necesare dizolvării Parlamentului Republicii Moldova în perioada 7-8 iunie, decizia Curții Constituționale fiind bazată pe un calcul eronat al termenului limită, conform unui comunicat publicat pe site-ul instituției. În urma evenimentelor generate de deciziile Curții Constituționale, judecătorul Mihai Poalelungi, președintele instituției, și-a dat joi demisia din funcție.

La 15 iunie, judecătorii Curții Constituționale au anulat ultimele hotărâri din perioada 7-9 iunie, prin care au anunțat că toate legile și hotărârile adoptate din ziua de 8 iunie se declară neconstituţionale. Curtea Constituțională a declarat neconstituţională hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului pentru alegerea Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Legislativului. Tot în data de 8 iunie, Curtea a declarat neconstituțional decretul de numire în funcția de prim-ministru a Maiei Sandu și a noului Guvern.

Totul a început la data de 7 iunie, când Curtea Constituțională a emis un comunicat prin care a informat că președintele Igor Dodon este obligat de CC să dizolve Parlamentul, dacă nu e funcțional până pe 7 iunie, adică după 90 de zile de la data validării alegerilor parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.