DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Parohia din satul Medeleni a sărbătorit Sfântul Gheorghe printr-o Liturghie oficiată de PS Veniamin

basilica.ro
Episcopia Basarabiei de Sud

Sfântul Gheorghe a fost cinstit joi, 6 mai, la parohia din satul Medeleni, raionul Ungheni, conform calendarului iulian nerevizuit.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud. În cuvântul rostit la final, Preasfinția Sa a făcut o incursiune în viața Sf. M. Mc. Gheorghe, care „a ales să se închine Împăratului Nemuritor, în detrimentul promisiunilor goale ale unui împărat muritor, chiar și cu prețul vieții sale”.

Privind la reprezentarea iconografică a Sfântului Gheorghe care omoară balaurul, Preasfințitul Părinte Veniamin a menționat că unul din înțelesurile acesteia este că: „Omul poate să biruiască ideologia timpului lui dacă știe să-L cheme pe Hristos în ajutor și să rămână statornic”, scrie Basilica.ro.

Am ajuns să fim persecutați și de creștini

„Vedeți, dacă în vremea respectivă, la începutul secolului al IV-lea, erau foarte mulți păgâni sau necreștini, în vremurile noastre aproape toți sunt botezați, însă nu fac faptele credinței. Și, am ajuns chiar, uneori, să fim persecutați de cei care sunt creștini ca și noi, sau botezați”, a spus ierarhul în predică.

„Cei care au o anumită vârstă, știu cât de dificil a fost în perioada comunistă când, cei care erau cu adevărat mărturisitori ai credinței, erau marginalizați – lucru care se mai întâmplă și astăzi”.

„Mă duc cu gândul astăzi, la persecuțiile creștinilor din Orient unde creștinii sunt omorâți pentru că-și mărturisesc credința; unii sunt împușcați, altii sunt decapitați, altii sunt torturați … numai ca să treacă la Islam sau să se închine zeilor lumii acesteia, fie că este vorba de plăcerile trupești, fie că vorba de alte forme de plăcere”, a adăugat PS Veniamin.

„Prea puțini sunt cei care vor să se închine, cu adevărat, lui Hristos. Uită lumea aceasta, că ea a fost făcută de Dumnezeu. Iar omul, care a fost creat de Dumnezeu, a fost creat ca să fie în comuniune cu Creatorul lui, nu ca să se răzvrătească împotriva Creatorului prin tot felul de acțiuni să se îndepărteze de Dumnezeu”.

După predică, Episcopul Basarabiei de Sud, a ținut să aprecieze activitatea parohului din Medeleni, Pr. Florin-Mihai Acatrinei care, în doar trei ani de zile, a transformat radical în bine, întreaga comunitate.

Slujba de Sf. Gheorghe a fost oficiată la altarul exterior al bisericii din Medeleni. Vezi mai multe detalii despre eveniment pe site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei.

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.