Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parohia Iancu Vechi – Mătăsari din Capitală a oferit daruri pentru 100 de copii și șase familii de refugiați

basilica.ro
parohie Sectia Obstetrica Spitalul din Braila

Parohia „Iancu Vechi – Mătăsari”, din Capitală a organizat duminică a zecea ediție a evenimentului „Sfântul Nicolae – prietenul copiilor”, în cadrul căruia au fost oferite daruri pentru 100 de copii din parohie și din alte cartiere bucureștene și ajutoare pentru șase familii de refugiați găzduite pe raza parohiei, potrivit basilica.ro

Darurile pentru cei 100 de copii, în valoare totală de 10.000 lei, au inclus jucării, dulciuri, fructe, cărți de rugăciune și cărți cu povestiri religioase.

Partea a doua a serbării a fost dedicată unui grup de șase familii de refugiați, cu șapte copii, care sunt găzduiți într‑un centru din vecinătate. Aceștia se află permanent în atenția parohiei, iar duminică au primit în dar îmbrăcăminte și alimente specifice bucătăriei tradiționale din Siria, Afganistan și Palestina.

La final, Corul VOX COELESTIS al Bisericii „Iancu Vechi – Mătăsari”, dirijat de Răzvan Rădos, a susținut un concert de colinde și cântece de Crăciun.

Citește și: Ex-demnitarul Costoiu RUPE TĂCEREA la ICCJ - A indicat-o pe Ecaterina Andronescu drept...

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Capitală și în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor Vânătoreşti din România (FeAV), instituție care îl are ca ocrotitor spiritual pe Sf. M. Mc. Eustație, al doilea ocrotitor al Bisericii „Iancu Vechi – Mătăsari.

În luna decembrie, parohia mai desfășoară campania „Oferă o jucărie, fă o bucurie”, în care copiii sunt îndemnați să aducă la biserică o jucărie care să fie oferită copiilor fără posibilități în preajma Crăciunului.

Programul filantropic anual al parohiei include câte o masă cu trei feluri de mâncare oferită săptămânal pentru 30 de persoane (la domiciliu) și sprijin material periodic pentru peste 120 de familii din zonă.

Acestea primesc alimente, detergenţi, obiecte electrocasnice mici, mobilier, măşti medicale și alte obiecte de necesitate. Valoarea ajutorului oferit familiilor anul acesta a fost de peste 130.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.