Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parteneriatul României cu Banca Mondială continuă până în 2023

investitii

investitiiUn memorandum cu privire la faptul că Bănca Mondială va continua să ofere asistență tehnică instituțiilor publice românești până în anul 2023 a fost semnat luni, 11 ianuarie, la sediul Guvernului.

„Salutăm sprijinul acordat României de către experții Băncii Mondiale pentru modernizarea autorităților naționale și locale astfel încât cetățenii să beneficieze de servicii publice de calitate. Ca și în perioada memorandumului precedent (2012-2015), semnat cu Banca Mondială și alte instituții financiare (Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare), Ministerul Fondurilor Europene va oferi direcția strategică și coordonarea activitaților din cadrul memorandumului și dorim ca experiența pe care a acumulat-o în colaborare cu toți partenerii săi să ducă la realizarea împreună a unor acțiuni concrete pentru dezvoltarea economică și socială”, a declarat Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene.

Serviciile de asistență vor fi finanțate prin Fondurile Structurale și de Investiții Europene. Începând cu anul 2010, aproximativ 20 de instituții publice au beneficiat de programul Băncii Mondiale în România, în domenii precum incluziunea socială și reducerea sărăciei, agricultura, schimbările climatice, politica în domeniul concurenței, educația, integrarea romilor, transporturile și planificarea urbană.

„În ultimii cinci ani, autoritățile locale și naționale, prin parteneriatul pentru servicii de asistență, au beneficiat de expertiza internațională și cunoștințele Băncii Mondiale. Acest parteneriat de succes s-a dezvoltat în mod considerabil, ca urmare, România are cel mai mare program de acest tip din cadrul Băncii cu rezultate importante în domenii cheie” a declarat Cyril Muller, Vice Președintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală.

Sursa foto: capital.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.