Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partenerii sociali europeni au adoptat noul program de lucru privind Dialogul Social European pentru 2019-2021

European Parliament
UE PE parlamentul european

Partenerii sociali europeni au adoptat noul program de lucru privind Dialogul Social European pentru 2019-2021 în cadrul Conferinţei comune privind promovarea şi consolidarea dialogului social în UE, organizată miercuri la Bruxelles, informează Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Consultanții au apăsat butonul de panică în PNL / SURSE

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a participat la eveniment în calitate de reprezentant al Preşedinţiei României la Consiliul UE.

La întâlnirea organizată de Confederaţia Europeană a Sindicatelor (ETUC), Confederaţia Întreprinderilor Europene (Business Europe), Centrul European al Angajatorilor şi Întreprinderilor care furnizează servicii publice şi servicii de interes general (CEEP) şi Asociaţia Europeană a Artizanatului şi a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (SMEunited), Comisia Europeană a fost reprezentată de comisarul pentru Ocupare, Afaceri Sociale, Incluziune şi Mobilitate, Marianne Thyssen.

Dezbaterile s-au concentrat pe discutarea priorităţilor programului de lucru 2019-2021, cum ar fi digitalizarea şi îmbunătăţirea performanţelor pieţelor forţei de muncă şi a sistemelor sociale.

"Felicit aprobarea Programului 2019-2021 care reconfirmă voinţa partenerilor sociali europeni de a se implica angajat în gestionarea dimensiunii sociale şi a noilor provocări cu care se confruntă piaţa muncii şi sistemele sociale de protecţie, în contextul noilor forme de muncă şi al noilor calificări impuse de digitalizare şi tehnologizare. Pentru rezultate efective este esenţial ca partenerii europeni să motiveze şi să atragă partenerii sociali naţionali în negocieri şi în dialogul european, astfel încât interesele acestora să se regăsească în măsurile asumate prin acordurile şi programele europene şi să poată fi acceptate şi transpuse adaptat în plan naţional", a declarat ministrul Muncii.

Potrivit comunicatului citat, Declaraţia comună din 2016 a reprezentat un pas important în asumarea partajării guvernanţei economice şi în efortul comun de consolidare a coeziunii europene şi a dimensiunii sociale a Uniunii Europene. Implementarea Pilonului European al Drepturilor Sociale constituie o prioritate în acest sens, iar rolul partenerilor sociali este unul esenţial în gestionarea schimbărilor de pe piaţa muncii, în susţinerea ocupării decente şi a drepturilor, aşa cum important va fi şi parteneriatul în cadrul viitoarei Autorităţi Europene a Muncii (ELA).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.