Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pârtia de schi de la Luna Şes, prima din judeţul Satu Mare, va fi deschisă publicului duminică

insidethegames.biz
Mikaela Shiffrin schi alpin slalom

Pârtia de schi de la Luna Şes, prima din judeţul Satu Mare, va fi deschisă publicului duminică, 21 ianuarie, după ce s-a reuşit omologarea acesteia, a anunţat Consiliul Judeţean (CJ), sâmbătă, printr-un comunicat de presă.

"Cu zăpadă proaspătă şi condiţii meteorologice perfecte, suntem încântaţi să anunţăm că deschidem oficial pârtia de schi Luna Şes din judeţul Satu Mare. Pârtia de schi este gata să-i primească pe iubitorii sporturilor de iarnă pentru a se bucura de experienţa primelor coborâri pe această nouă bijuterie alpină. Începând de duminică, 21 ianuarie 2024, pârtia de la Luna Şes va fi deschisă pentru toţi pasionaţii de schi, zilnic între orele 09:00 -16:00", precizează sursa citată de agerpres.ro.

Potrivit preşedintelui Pataki Csaba, după investiţii constante derulate de-a lungul anilor în infrastructura domeniului schiabil, pârtia de schi Luna Şes a fost omologată şi este pregătită să rivalizeze cu pârtii renumite din ţară.

"Ne aflăm la momentul în care am început numărătoarea inversă. Ne despart doar câteva ore până la deschiderea pârtiei de la Luna Şes, o investiţie mult aşteptată de către toţi sătmărenii şi nu numai. După decenii de încercări am reuşit ca în ultimii ani să ne adunăm toate resursele şi să ducem la bun sfârşit această investiţie care reprezintă un pas extrem de important în dezvoltarea turismului din judeţul Satu Mare, dar şi în dezvoltarea întregii zone a Ţării Oaşului, prin crearea unui întreg lanţ de servicii adiacente acestui domeniu schiabil", a afirmat Pataki Csaba.

Staţiunea de Schi Luna Şes este situată pe pantele vestice ale Munţilor Gutâi, la poalele Vârfului Pietroasa (1.200 m) şi pe cursul superior al pârâului Talna Mare, la 8,5 km de oraşul Negreşti-Oaş, în una dintre cele mai pitoreşti zone ale României - "Ţara Oaşului". Pârtia este clasificată ca având un grad de dificultate medie (simbol roşu) şi este destinată schiorilor cu competenţe medii şi avansate de schi alpin. Are o pantă medie de 23%, lungimea este de 2.100 metri, lăţimea are aproximativ 50 de metri şi se întinde pe o suprafaţă de 9,5 hectare.

Pârtia beneficiază de un telescaun modern având o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră, iluminare nocturnă şi un sistem avansat de pregătire a zăpezii artificiale.

Proiectul a cuprins investiţii în modernizarea drumului de acces spre baza pârtiei, alimentarea cu energie electrică şi apă potabilă a zonei turistice, realizarea lacului de acumulare, a rezervorului de apă şi a staţiei de tratare a apei. De asemenea, au fost instalate grupuri sanitare, a fost achiziţionată o maşină de bătut zăpada şi au fost construite un punct de prim ajutor şi o bază Salvamont.

Finanţarea lucrărilor, în valoare totală de 71.678.934 lei, a fost asigurată din bugetul de stat, fonduri PHARE, Programul Naţional de Dezvoltare Locală, precum şi din bugetul Judeţului Satu Mare şi bugetul oraşului Negreşti-Oaş. Întreaga investiţie este administrată de Consiliul Local Negreşti-Oaş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.