Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pârtia de schi din staţiunea montană Borşa, situată în Munţii Pietrosul Rodnei, va fi dată în folosinţă la începutul noului sezon de iarnă

partie

Pârtia de schi din staţiunea montană Borşa, situată în Munţii Pietrosul Rodnei, va fi dată în folosinţă la începutul noului sezon de iarnă, a declarat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

"Estimarea noastră în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii firmelor, parte din proiect, e că, (...) odată cu venirea iernii, pârtia de schi şi toate echipamentele de transport pe cablu să fie date în folosinţă. Practic, iarna 2021 înseamnă turişti prezenţi în staţiune şi condiţii mult mai bune pentru schiat. (...) Pentru această investiţie Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a alocat 62 de milioane de lei, iar o parte din cofinanţare este asigurată de Primăria oraşului Borşa. Consider că e una dintre cele mai importante investiţii de acest gen din ţară, iar Maramureş se repune pe harta destinaţiilor de vacanţă pe durata iernii", a spus Ionel Bogdan, conform agerpres.

La rândul său, primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş, a declarat că modernizarea pârtiei de schi şi montarea telegondolei se află în stare avansată de lucru.

"Suntem foarte optimişti, iar datele de execuţie a lucrării indică o realizare de 47%, zilnic, fiind realizată câte o parte din obiectiv. Noi, administraţia locală, dar şi companiile implicate ne dorim ca sezonul de schi din acest an să înceapă la Borşa pe o pârtie modernă, o pârtie cu toate facilităţile şi serviciile oferite turiştilor care ajung în Pietrosul Rodnei la schi. (...) Pârtia de schi din Borşa a fost dată în folosinţă în anul 1940, iar până la terminarea celui de Al Doilea Război Mondial, aici au avut loc mai multe competiţii sportive cu participarea unor schiori din Germania, Norvegia, Ungaria şi România. În anul 1948, staţiunea a găzduit prima olimpiadă de iarnă", a precizat Sorin Timiş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.