Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Participare fizică la cea mai mare conferinţă de tehnologie din Europa

it computer tehnologie
Web Summit, cea mai mare conferinţă de tehnologie din Europa, va reveni sub forma unui eveniment cu prezenţă fizică în luna noiembrie la Lisabona, au confirmat miercuri pentru Reuters organizatorii, după ce ediţia de anul trecut s-a desfăşurat online din cauza pandemiei de coronavirus.

CEO-ul Web Summit, Paddy Cosgrave, a anunţat în noiembrie anul trecut că Altice Arena din Lisabona a fost închiriată pentru 2021 şi că preconizează ca evenimentul să revină cu participare fizică.

Organizatorii au precizat miercuri că se află în permanenţă în contact cu autorităţile sanitare pentru a organiza un eveniment sigur în contextul pandemiei de coronavirus.

Nu s-a stabilit încă dacă va fi solicitat portul măştilor sau efectuarea testelor, a declarat pentru Reuters managerul pe probleme de comunicare Katherine Farrell, însă se fac pregătiri pentru ca locul de desfăşurare să permită distanţarea fizică a participanţilor.

Potrivit planurilor curente ale guvernului portughez, din septembrie se va renunţa la obligativitatea purtării măştilor în exterior, dar va fi în continuare necesară în aglomeraţii de persoane şi în spaţiile închise.

Anumite părţi ale conferinţei vor fi transmise online, aşa cum se întâmpla şi înainte de pandemie, a spus Farrell.

''Suntem foarte bucuroşi că vom reveni în format fizic. Să-i vedem pe oameni conectându-se din nou în siguranţă şi trăind din nou magia interacţiunilor directe, va fi ceva incredibil'', a spus Cosgrave într-un comunicat.

Peste 1.000 de vorbitori şi 1.250 de start-up-uri sunt pregătite să participe la Summitul care va avea loc în perioada 1-4 noiembrie, a precizat compania.

Circa 104.000 persoane au participat la ediţia online de anul trecut. Organizatorii au precizat că se aşteaptă la o participare de peste 40.000 de vizitatori la ediţia de anul acesta. Pentru evenimentul din 2019, au fost vândute aproximativ 70.500 de bilete.

Numărul zilnic de infectări cu coronavirus a crescut în iunie şi la începutul lui iulie ajungând la niveluri similare cu cele din februarie, când Portugalia s-a aflat sub un lockdown strict, însă au scăzut uşor de la sfârşitul lui iulie odată cu progresul campaniei de vaccinare.

Circa 71% din populaţia Portugaliei a primit cel puţin o doză dintr-un ser anti-COVID-19, iar 62% sunt complet vaccinaţi, potrivit datelor guvernamentale, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.