Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidele aflate la putere în Slovacia pierd teren și ar putea rămâne în afara Parlamentului

Slovacia

Opoziția slovacă ar putea forma o majoritate constituţională după alegerile din 29 februarie, arată un sondaj de opinie publicat joi. Conform acestuia, două partide mici din actuala coaliţie guvernamentală ar putea să se situeze sub pragul de reprezentare parlamentară, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Sondajul realizat de agenţia Focus în perioada 6-12 februarie pe un eşantion de 1005 alegători arată că şase formaţiuni de opoziţie, care acoperă întreg spectrul politic între liberali şi conservatori, ar putea forma o coaliţie cu 94 de parlamentari din totalul de 150. Acestea au lăsat să se înţeleagă că ar putea colabora pentru a îndepărta de la guvernare partidul Smer, care s-a aflat la putere timp de 12 ani din ultimii 14.

Creşterea faţă de prognoza din ianuarie, de 84 de locuri în parlament pentru actuala opoziţie, s-a făcut pe seama căderii Partidului Naţional Slovac (SNS, naţionalist) şi a celui etnic maghiar Most-Hid (Podul) sub pragul de 5%. În acelaşi timp, Partidul Poporului - Slovacia Noastră (LSNS, de extremă dreapta) a coborât pe locul al treilea, cu 12,2% din intenţiile de vot în februarie, faţă de 12,8% în ianuarie. OLANO (de centru) a înregistrat în intervalul menţionat un salt de la 9,0% la 13,3%, devenind astfel cel mai puternic partid de opoziţie.

Smer-SD (Direcţia Social Democraţia), partidul premierului Peter Pellegrini, a scăzut de la 18% în ianuarie la 17% în ultimul sondaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.