Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidele care au dominat Germania după 1945 se apropie de un fiasco electoral

finanzaonline.com
germania alegeri

Nu mai este timp pentru ca blocul conservator din Germania să întoarcă rezultatele sondajelor ce indică o înfrângere istorică la alegerile din această lună, a avertizat joi Markus Söder, liderul CSU, ramura bavareză a conservatorilor, citat de DPA.

"Dacă mai există o şansă de a rupe tendinţa, aceasta va fi în weekend", a adăugat Söder.

Söder este liderul Uniunii Creştin Sociale (CSU) - partidul soră al Uniunii Creştin Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel - şi premier al landului Bavaria. El a ratat de asemenea la începutul acestui an şansa de a deveni candidatul de centru-dreapta pentru funcţia de cancelar în alegerile din 26 septembrie.

Söder a adăugat că CSU vrea să "meargă într-un fel" spre inversarea tendinţei curente de sprijin faţă de CDU/CSU la conferinţa partidului stabilită pentru vineri şi sâmbătă la Nürnberg.

Cel care l-a învins pe Söder pentru a deveni candidat la postul de cancelar al CDU/CSU, Armin Laschet, este de asemenea aşteptat să participe la conferinţa de la Nürnberg.

Un sondaj publicat în această săptămână de institutul Forsa din Berlin arată că sprijinul pentru CDU/CSU, care a dominat politica naţională germană de la Al Doilea Război Mondial, s-a prăbuşit la 19%. Aceasta ar fi o scădere dramatică de la 32,9% din voturi obţinute la alegerile din 2017.

Sondajul Forsa a confirmat impulsul politic din spatele candidatului de centru-stânga la postul de cancelar Olaf Scholz, cu un sprijin pentru social-democraţii (SPD) săi de 25%.

Scholz este ministru de finanţe în coaliţia condusă de Merkel cu SPD.

"Trebuie cu toţii să acţionăm împreună" a spus Söder. "Alegerile sunt despre soarta a milioane de oameni în Germania", a notat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.