Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidele reacţionează împărţit faţă de hotărârea Guvernului de a continua procedura suspendării autonomiei Cataloniei

AFP
Mariano Rajoy

Partidele spaniole reacţionează diferit faţă de decizia Guvernului lui Mariano Rajoy de a continua procedura de suspendare a autonomiei Cataloniei, în urma ameninţării preşedintelui separatist al regiunii Carles Puidgemont de a declara independenţa, relatează The Associated Press. Partidul Socialist spaniol (PSOE, în opoziţie) susţine decizia premierului conservator Mariano Rajoy, însă vrea că măsura să fie limitată ca amploare şi în timp, a subliniat joi secretarul general Jose Luis Abalos.

Partidul Ciudadanos (Cetăţeni) îndeamnă la o declanşare rapidă a articolului 155 al Constituţiei, care îi va permite Madridului să suspende Guvernul catalan. Această formaţiune de centru îndeamnă totodată la organizarea ”imediat” a unor alegeri regionale anticipate în Catalonia.

Ciudadanos este principala formaţiune de opoziţie în Parlamentul catalan, dominat de o coaliţie separatistă. Partidul Candidatura Unităţii Populare (CUP, extremă stânga), un alat-cheie al Guvernului minoritar al separatiştilor catalani, a anunţat că rămâne angajat faţă de ”proclamarea Republicii catalane cât mai rapid posibil”, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.