Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidele eurosceptice ar putea deveni a treia forță în legislativul european cu ajutorul FPOe

Parlamentul European 4

Partidul Libertăţii (FPOe, extremă dreapta) din Austria şi formaţiunile sale partenere din Europa ar putea deveni cea de-a treia forţă politică în legislativul european în urma alegerilor europarlamentare de anul viitor, a declarat luni liderul FPOe, Heinz-Christian Strache, vicecancelar în guvernul de la Viena, într-un interviu pentru agenţia austriacă APA, transmite dpa, informează Agerpres.

În prezent, FPOe şi alte partide eurosceptice şi de extremă dreapta, precum Frontul Naţional din Franţa, Liga din Italia şi Partidul Libertăţii din Olanda, deţin doar 36 de locuri din cele 751 ale PE, alcătuind Grupul Europa Naţiunilor şi Libertăţilor.

În Austria, FPOe este de decenii cea de-a treia forţă politică, după conservatori şi social-democraţi. În decembrie a intrat la guvernare ca partener al conservatorilor.

Vezi și: Sciziune în UK? Nord-irlandezii manifestă tot mai multe opinii anti-Brexit

'Poate ne putem ridica să devenim a treia putere a nivel european', a declarat Strache în interviu, amintind că Liga urmează să devină, la rândul său, partid de guvernământ în Italia.

În ce priveşte viziunea sa despre Uniunea Europeană, Strache a afirmat: 'Ca patrioţi europeni, suntem angajaţi faţă de acest proiect de pace european. În acelaşi timp, vom continua să criticăm atunci când lucrurile merg rău în UE'.

Viziunea liderului FPOe este aceea a unei Europe federale în care statele şi popoarele lor să păstreze un rol puternic, în locul unei bloc mai integrat, centralist.

Referitor la problema migraţiei, Strache a insistat pe necesitatea întăririi frontierelor externe ale Uniunii Europene. 'Nu este nevoie de dezbateri despre distribuirea forţată de refugiaţi. Cotele nu funcţionează. Este o pseudo-dezbatere', a afirmat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.