Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul aflat la putere în Polonia, PiS, înregistează o scădere în sondaje, pe fondul protestelor împotriva legii anti-avort

blacknews.ro
partidul Dreptate și Justiție Polonia PiS

Sprijinul pentru partidul conservator Dreptate şi Justiţie (PiS), aflat la putere în Polonia, a scăzut la 28%, deşi formaţiunea rămâne în fruntea sondajelor de opinie, potrivit unui sondaj realizat de IBRiS pentru cotidianul Rzeczpospolita, publicat marţi şi citat de DPA, potrivit AGERPRES.

Sprijinul pentru PiS, inclusiv pentru partidele sale satelit, a scăzut aproape cu 11 puncte procentuale comparativ cu un sondaj IBRiS din septembrie.

PiS se află acum cu doar cinci puncte procentuale înaintea Coaliţiei Civice (KO), o grupare a Platformei Civice centriste şi partidelor afiliate. Sprijinul pentru KO a crescut marginal din septembrie până la 23,1%.

Mişcarea creştin-democrată independentă a lui Szymon Holownia, relativ nou venit pe scena politică şi numărul trei la recentele alegeri prezidenţiale, s-a plasat pe locul al treilea cu un sprijin de 14,9% după ce a câştigat peste cinci puncte procentuale din septembrie.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Ministrul austriac de Interne anunță că BILANȚUL MORȚILOR de la Viena a crescut la PATRU

Stânga ar fi al patrulea şi ultimul partid ce va ajunge în parlament, cu un sprijin stabil la puţin peste 6%.

Numărul alegătorilor indecişi a crescut la peste 20% de la mai mult de 12% în septembrie.

Sondajul a fost realizat în perioada 30-31 octombrie pe un eşantion de 1.100 alegători. În ultimele zile, demonstraţii anti-guvern au avut loc zilnic în Polonia declanşate de o hotărâre a Tribunalului Constituţional care a înăsprit legea avortului în ţară.

Nemulţumiri au izbucnit recent şi în rândul fermierilor, precum şi al grupurilor lovite de recentele măsuri anti-coronavirus, precum proprietari de restaurante sau freelanceri din sectorul culturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.