Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul austriac de extremă dreapta acceptă negocieri pentru formarea unei coaliţii guvernamentale

austria harta

Liderul Partidului Libertăţii din Austria (FPOe, extrema dreaptă), Heinz Christian Strache, a acceptat marţi să participe la negocieri cu Partidul Poporului (OeVP, conservator) al lui Sebastian Kurz, în vederea formării unei coaliţii de guvernare, informează AFP. Strache şi-a dat răspunsul la numai trei ore după ce Kurz, câştigătorul alegerilor legislative din 15 octombrie, a propus în mod oficial demararea unor asemenea negocieri, pe care doreşte să le vadă finalizate 'înainte de Crăciun'.

'Am acceptat această invitaţie', a declarat Strache. Dacă vor reuşi, actualele negocieri guvernamentale vor deschide calea spre revenirea la putere a FPOe, la 17 ani după ce a fost invitat în anul 2000 de un alt conservator, Wolfgang Schussel. La acea dată, o astfel de iniţiativă a provocat nemulţumire pe plan european, conform Agerpres.

Cu toate acestea, Sebastian Kurz a dat marţi asigurări că 'o orientare proeuropeană clară' este absolut necesară pentru a intra în guvernul său. Kurz şi al său partid creştin-democrat OeVP au câştigat alegerile legislative din 15 octombrie cu 31,5% din voturi, depăşindu-i pe social-democraţi (26,9%) şi pe cei din FPOe (26%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.