Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul de extremă-dreapta Vox a câştigat locuri în parlamentul regional din Andaluzia

Libertad Digital
VOX spania

Partidul de extremă dreapta din Spania, Vox, a obţinut duminică 12 locuri în cadrul alegerilor din Andaluzia și ar putea să ajungă un regizor în regiune, în primul succes electoral pentru extrema dreaptă de la revenirea țării la democrație la sfârșitul anilor '70, relatează Reuters preluată de mediafax.

"Suntem cei care vor aduce schimbări, progrese și recuceriri", a declarat Francisco Serrano, candidatul Vox din Andaluzia, a transmis acesta unei mulțimi care s-a adunat în Sevilla, fluturând steaguri și au scandând "Spania! Spania!"

Există un total de 109 de locuri în adunarea regională a Andaluziei, iar votul a fost foarte divizat, marile partide spaniole descoperind că este din ce în ce mai greu să asigure majoritatea în Spania.

Au fost numărate 99,9% din buletinele de vot, socialiștii înregistrând cele mai multe voturi.

Dar, cu doar 33 de locuri pentru ei și 17 pentru partidul de extremă-stânga Podemos și aliații săi, care sunt cu mult în urma rezultatelor alegerilor anterioare, vor lupta să obțină majoritatea.

Partidul Popular Conservator (PP), care a venit pe locul al doilea, a anunţat că doreşte să preia conducerea celei mai populate regiuni din Spania.

"Schimbarea a câștigat în Andaluzia", ​​a declarat candidatul PP Juanma Moreno în cadrul unei manifestaţii.

Liderul național al PP, Pablo Casado, a declarat că partidul său intenționează să organizeze discuții în Andaluzia cu toate partidele din dreapta socialiștilor. Aceasta ar include Vox și partidul de centru-dreapta Ciudadanos. Împreună, au obţinut majoritatea locurilor din cadrul adunării regionale.

Toți cei trei au salutat rezultatul alegerilor din Andaluzia și au spus că vor să îi înlăture pe socialiști din regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.