Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul din sufragerie: Alianța pentru Domnești

Roxana Mihaela Vlad

O tânără din Domnești a înființat un partid și vrea să candideze la postul de primar, pentru a rezolva problemele comunității în care trăiește.

Roxana Mihaela Vlad are 35 de ani, o firmă de servicii de curățenie și trăiește într-o vilă din Domnești în care s-a mutat din 2014.

„Voiam să mă bucur de o oază de linişte după o zi obositoare. Am reuşit să fac ceva în interiorul curţii mele. Dar s-au strâns, de-a lungul timpului, foarte multe nemulţumiri ale mele şi ale celor care locuiesc în Domneşti. Cu cei de la Primărie n-am reuşit să am un dialog constructiv. (...) Marile probleme ale comunităţii sunt infrastructura, educaţia şi sănătatea. N-avem drumuri, n-avem grădiniţe cu program prelungit, n-avem o ambulanţă şi o autospecială, ca să putem interveni mai repede”, a declarat Roxana Vlad pentru Adevărul.

Tânăra afirmă că partidul său a primit undă verde de înființare de la instanță în 15 decembrie 2015 și că deja are aproape 400 de adeziuni pe care le-a strâns ieșind în stradă și discutând cu oamenii din Domnești.

„Totul se face cu banii membrilor fondatori. Toţi sunt oameni simpli din Domneşti. Noi n-am mai făcut politică până acum, dar ăsta nu e un impediment”, afirmă președintele primului partid sătesc din România.

Ca obiectiv politic, Roxana Vlad susține că ar vrea măcar să fie consilier local.

„Un rezultat excelent ar fi să câştig primăria”, mai spune Roxana Vlad, care dezvăluie că a comandat un sondaj din care a reieșit că 80% dintre locuitorii comunei Domnești ar vota o femeie pentru postul de primar.

Fostă jurnalistă în Călărași, Roxana Vlad și-a făcut o strategie modernă de promovare a sa: prietenii puternici, comunicarea zilnică pe Facebook și look-ul atent ales sunt cele trei elemente regăsite în campania electorală pe care deja a început-o. Astfel, printre susținătorii blondei de la Domnești se numără și Valentin Vrabie, primarul comunei Peștera, lăudat recent de toată presa pentru realizările din comuna sa.

Președintele Alianței pentru Domnești a ales să se individualizeze purtând mereu în păr o bentiță împletită, ceea ce duce la o asemănare cu Iulia Timoşenko, fostul premier al Ucrainei.

„Am ales acest look pentru că îmi place să port bentiţe. Când am început să ies la întâlniri cu oamenii din Domneşti, toţi îmi spuneau: «Semeni cu Iulia Timoşenko!». Mie nu mi se pare, dar m-a bucurat această asemănare cu o femeie puternică. Şi eu sunt o femeie puternică! Modelele mele politice sunt Iulia Timoşenko şi Hillary Clinton”, explică Roxana Vlad.

Rămâne de văzut dacă această strategie îi va asigura succesul tinerei din Domnești și va crea astfel precedentul câștigării luptelor electorale de către partide mici, nou înființate la nivelul unor comunități.

Citește și: 89 de partide își cer înregistrarea, printre care „Partidul Pirat” și „Noua Ordine Mondială a Stăpânului Alpha și Omega”

Sursa foto: Facebook Roxana Mihaela Vlad

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.