Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Forza Italia are un nou lider - Cine este succesorul lui Silvio Berlusconi

bbc.com
Silvio Berlusconi

Ministrul italian de externe Antonio Tajani a fost ales sâmbătă lider al partidului Forza Italia, formaţiunea conservatoare fondată în urmă cu 29 de ani de fostul premier Silvio Berlusconi, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Tajani, în vârstă de 69 de ani, a fost ales în unanimitate. El va trebui să revigoreze partidul aflat în declin de mai mulţi ani, dinainte de decesul lui Berlusconi.

Cariera actualului şef al diplomaţiei italiene s-a desfăşurat în mare parte în afara ţării: el a fost comisar european şi preşedinte al Parlamentului European. A intrat în politică în anii 1980, într-o mişcare monarhistă de mică amploare, apoi în Forza Italia în 1994, când a fost purtător de cuvânt al lui Berlusconi în primul mandat de premier al acestuia.

Reuters apreciază că Tajani nu are carisma predecesorului său decedat luna trecută şi nu este printre politicienii cei mai populari din Italia.

"Primesc o moştenire aproape imposibilă", a spus el la adunarea aleşilor naţionali şi europeni a partidului. "Nu este uşor să conduci o mişcare politică unde Silvio Berlusconi a fost lider aproape 30 de ani", a adăugat el pe o scenă unde fundalul era o fotografie uriaşă a magnatului media.

Forza Italia este partener în coaliţia guvernamentală de dreapta condusă de premierul Giorgia Meloni, unde ponderi mai mari au partidul acesteia, Fratelli d'Italia, şi Liga lui Matteo Salvini. Sondajele de opinie recente creditează Forza Italia cu doar 7% din preferinţele alegătorilor, faţă de 30%, respectiv 10% pentru celelalte două formaţiuni politice.

"Vrem să fim centru centrului-dreapta", a susţinut Tajani. "Sutem diferiţi de aliaţii noştri şi nu intenţionăm să renunţăm la identitatea noastră".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.