Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Liberal al Suediei a votat în favoarea revenirii liderului social-democrat în funcţia de premier

Operation World
Suedia

Partidul Liberal al Suediei a votat de asemenea în favoarea revenirii liderului social-democrat Stefan Lofven în funcţia de premier, post pe care acesta l-a deţinut până la alegerile de anul trecut, în urma cărora au rezultat un peisaj politic foarte fragmentat şi un blocaj între principalele două alianţe politice din această ţară, informează dpa, potrivit Agerpres.

Urmând un semnal de susţinere din partea Verzilor, exprimat mai devreme duminică, Consiliul Partidului Liberal a votat cu 62 de voturi favorabile şi 30 împotrivă pentru susţinerea cooperării propuse cu social-democraţii conduşi de Lofven şi cu alţi doi parteneri politici. 

Preşedintele Parlamentului Suediei se va întâlni cu toţii liderii de partide luni, înainte de a-l nominaliza pe noul premier. Un vot de încredere este programat să aibă loc miercuri în Parlament.

Citește și: Programul Alimentar Mondial şi-a suspendat sau redus ajutorul destinat în teritoriile palestiniene

Partidele guvernului interimar din Suedia, social-democraţii şi Verzii, au ajuns vineri la un acord cu Centrul şi cu Liberalii în vederea constituirii unei coaliţii minoritare, în urma alegerilor legislative de pe 9 septembrie. Stefan Lofven conduce un guvern interimar format din Social-Democraţi şi Verzi, după ce în septembrie a pierdut un vot de încredere. 

Împreună, social-democraţii, ecologiştii, centriştii şi liberalii dispun de 167 de mandate din 347, cu opt mai puţine decât majoritatea de 175 din Riksdag, parlamentul unicameral. 

Pentru a fi învestit prim-ministru, Lofven trebuie să evite ca împotriva lui să voteze o majoritate de parlamentari, adică cel puţin 175.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.