Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul lui Cioloş dă atacul la PNL, după transferurile de la Pro România: 'O veste proastă pentru cei care au crezut că liberalii sunt alternativa la PSD'

Inquam Photos / Octav Ganea
ciolos plus

PLUS, partidul condus de Dacian Cioloş, lansează un atac la PNL, după trasferurile făcute de liberali de la Pro România şi ALDE. Într-un comunicat de presă, reprezentanţii PLUS se declară "dezamăgiţi de hotărârea PNL de a accepta în rândurile sale foști deputați ai Pro România și ALDE care au contribuit la toxicitatea guvernării PSD începând cu 2016".

"Din păcate, Partidul Național Liberal este amețit de aburii sondajelor și repetă greșelile politice făcute în trecut. Să nu uităm că suntem astăzi în situația de a căuta soluții la schimbarea sistemului electoral la locale ca urmare a compromisurilor făcute cu PSD în perioada USL sau că avem o Curte Constituțională dezechilibrată politic din aceleași motive. Cetățenii speră într-o politică nouă, coerentă și fără compromisuri. Milioane de oameni au ieșit la urne în 2019 pentru că resping traseismul și modul tranzacțional prin care s-a făcut politică până acum", se arată în comunicatul PLUS, în care este citat şi fostul ministru Dragoş Tudorache, actual europarlamentar.

"Intrarea lui Daniel Constantin și a lui Sorin Câmpeanu direct în structura de conducere a PNL este o veste proastă pentru cei care au crezut că liberalii sunt alternativa la PSD. Cei doi sunt definiția traseismului. Au trecut de la Conservatorii lui Dan Voiculescu la ALDE și Pro România, iar acum au găsit o altă barcă de salvare politică în PNL. Daniel Constantin a făcut parte din primul Guvern Dragnea-Grindeanu, cel care a inițiat și adoptat Ordonanța 13. Nu poți fi o alternativă credibilă la PSD cât timp la conducerea partidului aduci oameni care au acționat împotriva valorilor europene, împotriva Justiției și statului de drept. Cerem conducerii PNL să explice care este rațiunea acestui gest, de ce acceptă traseiști în conducerea partidului și cum poate spune că luptă împotriva unui mod toxic de a face politică prin acest gen de tranzacționare a funcțiilor politice", a declarat Dragoș Tudorache, președintre executiv al PLUS.

Foştii lideri ai Pro România Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin vor fi cooptaţi în structurile de conducere ale Partidului Naţional Liberal, conform unui protocol care prevede şi atragerea altor parlamentari din acelaşi partid care au susţinut guvernul liberal, a anunţat, luni, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.