Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul lui Jeremy Corbyn a provocat indignarea comunităţii evreieşti din UK după adoptarea codului de conduită cu privire la definiția 'antisemitismului'

antisemitism

Partidul Laburist britanic, care sub conducerea lui Jeremy Corbyn a fost acuzat deseori de antisemitism, a adoptat un cod de conduită care nu reia decât parţial definiţia 'antisemitismului', provocând indignarea comunităţii evreieşti şi a responsabililor politici de la Londra, transmite miercuri AFP, informează Agerpres.

Documentul, adoptat marţi de comitetul naţional executiv al Partidului Laburist, arată că 'antisemitismul este o formă de rasism', dar omite să citeze patru comportamente considerate discriminatorii, potrivit definiţiei adoptate de guvernul britanic în 2016.

Printre discriminările care nu sunt menţionate în codul de conduită respectiv sunt 'a acuza evreii că sunt mai fideli Israelului decât propriei lor ţări' (în acest caz Marea Britanie) şi 'a compara politicile actuale ale Israelului cu cele ale naziştilor'.

Vezi și: Doi britanici au fost condamnaţi în urma unui proces judiciar pentru apartenenţă la o grupare neonazistă interzisă, susținătoare a 'supremației rasei albe'

Marele rabin Ephraim Mirvis afirmase luni, într-o scrisoare, că un vot în favoarea acestor noi linii de conduită ar transmite un 'mesaj de dispreţ faţă de comunitatea evreiască'.

Miercuri, deputatul laburist John Woodcock şi-a anunţat plecarea din partid, denunţând într-o scrisoare 'Partidul Laburist al lui Jeremy Corbyn' unde, în opinia sa, se tolerează antisemitismul şi unde stânga radicală a preluat conducerea aproape la toate nivelurile.

În faţa parlamentului, premierul britanic Theresa May a criticat documentul. ''Toate partidele politice ar trebui să adopte definiţia antisemitismului (recunoscută de guvernul britanic), dar din păcate Partidul Laburist nu este de aceeaşi părere'', a subliniat May.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.