Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi britanici au fost condamnaţi în urma unui proces judiciar pentru apartenenţă la o grupare neonazistă interzisă, susținătoare a 'supremației rasei albe'

facebook.com
London police

Doi britanici au fost întemniţaţi miercuri după ce au fost condamnaţi pentru apartenenţă la o organizaţie interzisă care propovăduieşte supremaţia rasei albe, la capătul unui proces judiciar în care un alt inculpat a pledat vinovat la acuzaţia de tentativă de asasinare a unui membru al parlamentului de la Londra, transmite Reuters, informează Agerpres.

Christopher Lythgoe (32 de ani) şi Matthew Hankinson (24 de ani) au fost găsiţi vinovaţi de tribunalul Old Bailey din Londra pentru apartenenţă la Acţiunea Naţională, o organizaţie neonazistă care susţine că un război pe motive rasiale este iminent.

Organizaţia Acţiunea Naţională a fost interzisă în 2016 după ce a salutat uciderea deputatei laburiste Jo Cox de către un neonazist.

Vezi și: În urma acordului între Atena și Berlin, 1500 de solicitanți de azil vor fi primiți în Grecia

La începutul procesului în instanţă, acuzatul Jack Renshaw (23 de ani) a recunoscut că a cumpărat o macetă în vederea uciderii unei alte membre a Partidului Laburist, Rosie Cooper, şi că a ameninţat cu moartea o femeie poliţist.

Procurorii susţin că obiectivul Acţiunii Naţionale, care a fost creată în anul 2013, este de a porni un război pe motive de rasă. Organizaţia a declarat că doreşte să elibereze Marea Britanie de sub controlul evreilor.

Lythgoe s-a autointitulat lider al Acţiunii Naţionale, iar instanţa a aflat că el a continuat să menţină activă gruparea chiar şi după interzicerea sa. El a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Hankinson la şase ani de închisoare.

Judecătorii nu au putut decide dacă Renshaw a fost membru al Acţiunii Naţionale şi au clasat cazul unui alt suspect pentru aceeaşi acuzaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.