Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul lui Nicuşor Dan anunţă selectarea a mii de oameni: Care spunt planurile USR

nicusor dan usr

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a afirmat că peste 5.000 de oameni au contactat formaţiunea în ultima perioadă, fiind selectaţi jumătate pentru a constitui grupuri de iniţiativă, care urmează să se transforme în filiale, în cursul lunii septembrie. Declaraţiile au fost făcute în contextul în care duminică a avut loc un congres în urma căruia Uniunea Salvaţi Bucureştiul şi Uniunea pentru Codlea au fuzionat, dizolvându-se în Uniunea Salvaţi România.

"Din ţară ne-au scris, fie pe adresa de e-mail, fie pe formularul de pe site-ul nostru, mai mult de 5.000 de oameni. S-a făcut o echipă de vreo 20-25 de oameni care s-a ocupat doar de acest lucru, să fie în contact cu oamenii aceştia, să îi trieze, pentru că, bineînţeles, veneau mulţi traseişti, oportunişti. Cam jumătate dintre ei au fost selectaţi şi ei au constituit în oraşele lor grupuri de iniţiativă care au început să funcţioneze, unele chiar de o lună. E util ca ei să discute, să se omogenizeze relaţiile între ei, pentru că în momentul în care înfiinţăm filiala, conform statutului, trebuie să facem şi alegeri în filială, iar ei trebuie să voteze în cunoştinţă de cauză", a declarat, pentru Agerpres, Nicuşor Dan.

El a mai precizat că în Bucureşti USB are 200 de membri, dar că numărul simpatizanţilor este mai mare, în condiţiile în care aproximativ o mie de oameni au susţinut formaţiunea, inclusiv la alegerile locale, în calitate de voluntari din partea USB la numărarea voturilor în secţiile de votare. În cadrul congresului de duminică, a fost ales Biroul Naţional al USR, format din 11 persoane. Nicuşor Dan deţine funcţia de preşedinte, iar cei cinci vicepreşedinţi sunt: Cristian Ghica, Clotilde Armand, Roxana Wring, Dumitru Dobrev şi Erwin Albu. "A fost un congres în care două partide care au câştigat mandate de consilieri locali, Uniunea Salvaţi Bucureştiul, cu 54 de mandate, şi Uniunea pentru Codlea, cu trei mandate la Codlea, au fuzionat şi, practic, s-au dizolvat în Uniunea Salvaţi România. În momentul acesta, ele îşi încetează activitatea şi rămâne un partid naţional: Uniunea Salvaţi România, care are pentru moment o filială în Bucureşti şi o filială în Codlea. (...) A fost un prilej pentru a face bilanţul, pe unde suntem cu extinderea în ţară. În prima jumătate a lui septembrie vom deschide cel puţin 20 de filiale în judeţe şi sperăm ca până la sfârşitul lui septembrie să deschidem filiale peste tot. S-a reconfirmat în cadrul Congresului că suntem un partid care permite oameni de ideologii diverse", a precizat liderul USR.

El a reiterat că nu a avut discuţii cu Dacian Cioloş, Cristian Ghinea, Vlad Voiculescu sau alţi miniştri din actualul Guvern, dar spune că aceştia au uşile deschise pentru a deveni membri USR. "Sunt mai multe personalităţi la care ne gândim, dar nu am avut până în momentul acesta discuţii. Am fost puţin depăşiţi de numărul de oameni care ne-au scris şi de deplasările în ţară. (...) Uşile noastre sunt deschise pentru oameni de acest profil. (...) Criteriile noastre sunt foarte simple: oameni care să nu fi avut funcţii politice în urma activităţii dintr-un partid - funcţii publice sau funcţii de conducere în respectivul partid - şi chestiuni normale de onestitate. Se încadrează şi oameni din Guvern la profilul acesta: chiar dacă au avut o funcţie publică, nu au ajuns acolo de pe lista unui partid", a arătat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.