Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul lui Volodimir Zelenski și-a trimis deputații la școlit

DPA
Volodimir Zelenski

Partidul preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a o obţinut majoritatea absolută în Parlament la alegerile legislative, va organiza cursuri de formare pentru viitorii deputaţi, dintre care mulţi nu au experienţă politică, a anunţat luni şcoala organizatoare, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Peste 250 de viitori deputaţi vor studia timp de o săptămână bazele "strategiei politice", macroeconomie, drept şi comunicare. Ei vor beneficia de instruire şi în ceea ce priveşte pregătirea bugetului de stat şi a proiectelor de lege, au declarat pentru AFP organizatorii acestor cursuri, care se vor derula într-un hotel de lux din Truskaveţ, mic oraş balnear din vestul Ucrainei.

Citește și: Fosta iubită a lui Radu Mazăre, unsă șefă la MAI! Numire-cheie la Interne

Deputaţii, care îşi vor prelua mandatele până la începutul lui septembrie, trebuie să "dispună de la început de instrumente de muncă", a explicat o purtătoare de cuvânt a partidului, Tetiana Ţiba, adăugând că totuşi "nu este timp pentru pregătiri lungi", pentru că "societatea cere schimbări".

Cursurile de formare sunt organizate în parteneriat cu o prestigioasă şcoală de economie locală şi vor fi ţinute de conferenţiari reputaţi şi de responsabili politici reformatori.

La trei luni de la triumful la prezidenţiale al fostului actor de comedie Volodimir Zelenski, tânărul său partid Slujitorul poporului, format din persoane în multe cazuri novice în politică, şi-a zdrobit rivalii la alegerile legislative anticipate din 21 iulie, obţinând peste 250 de locuri în parlamentul unicameral.

Citește și: Câtă incompetență la Caracal! Cine a descoperit, de fapt, locul de unde a sunat Alexandra

Această victorie marchează o reînnoire fără precedent a elitei politice din Ucraina, notează AFP.

Din cei 424 de deputaţi din noua legislatură, peste 80% vor fi în parlament pentru prima dată, potrivit ONG-ului specializat Opora. Vârsta medie este de 41 de ani, o reducere cu 7 ani faţă de legislatura la final de mandat. Prezenţa femeilor a crescut cu 9%, la 88 de persoane.

O altă formaţiune creată recent, partidul Golos al superstarului rock ucrainean Sviatoslav Vakarciuk, ar urma să aducă şi el un lot de feţe noi în parlament. Golos şi partidul lui Zelenski şi-au axat campania pe speranţa de schimbare şi pe decepţia masivă a ucrainenilor faţă de vechile elite, considerate ineficiente şi corupte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.