Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Naţional Elveţian, formaţiune de extremă dreapta, se autodizolvă din cauza 'imaginii proaste'

Getty Images
Elveția carantină

Partidul Naţional Elveţian, o formaţiune de extremă dreapta creată în anul 2000, s-a autodizolvat, situaţie despre care preşedintele său, Florian Gerber, a spus că este rezultatul ''imaginii proaste'' create în jurul partidului şi dificultăţilor acestuia de a desfăşura reuniuni cu simpatizanţii în timpul pandemiei COVID-19, a anunţat joi postul naţional de televiziune elveţian RTS, citat de EFE.

Conform acestui post, respectivul partid mai avea doar aproximativ o mie de membri înregistraţi, cărora preşedintele său le-a trimis o scrisoare prin care-i anunţă desfiinţarea formaţiunii, dar lasă deschisă uşa pentru viitoare proiecte politice, potrivit Agerpres.ro.

Partidul a fost inclus de poliţia elveţiană pe lista organizaţiilor de extremă dreaptă la un an după crearea lui, iar în 2021 unul dintre liderii săi din capitala Basel a fost judecat pentru comentarii antisemite.

În cele două decenii de existenţă Partidul Naţional Elveţian a avut o prezenţă redusă pe scena politică elveţiană, obţinând doar un mandat în legislativul cantonului Berna şi un post de consilier municipal în oraşul Solothurn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.