Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul nord-irlandez DUP vrea consens în privința BREXIT: 'Să respecte integritatea constituţională şi economică a Regatului Unit şi să fie funcţionabil'

Neil Hall / Reuters
Brexit

Partidul Democratic Unionist (DUP) din Irlanda de Nord, care susţine în parlamentul de la Londra guvernul premierului britanic Theresa May, a afirmat vineri că doreşte să ajungă la un consens privind un acord funcţionabil pentru Uniunea Europeană şi Regatul Unit şi consideră că există căi de a evita un ''backstop'' (plasă de siguranţă) în ce priveşte graniţa dintre Republica Irlanda şi provincia britanică, relatează agenţia Reuters, relatează Agerpres.

''Dorim să ajungem la un consens care să respecte integritatea constituţională şi economică a Regatului Unit şi care să fie de asemenea funcţionabil pentru vecinii noştri din Republica Irlanda'', a declarat vicepreşedintele DUP Nigel Dodds.

''Capcana backstop-ului este problema'', a adăugat Dodds. ''Există căi mai departe care nu necesită acest backstop şi trebuie să vedem o bunăvoinţă de a explora astfel de opţiuni'', a mai spus liderul nord-irlandez.

Citește și:Turcii au bombardat pentru a treia zi la rând miliţii kurde siriene YPG, considerată drept o organizaţie teroristă

Nigel Dodds a afirmat că este încurajat de ceea ce el a numit un demers mai realist din partea Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.