Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul ȘOR va fi radiat

Partidul Șor
Partidul Șor

Ministerul Justiției va desemna o comisie pentru „desființarea și radierea Partidului „ȘOR” din Registrul de stat al persoanelor juridice”. Anunțul a fost făcut de către ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru. Urmărirea penală în privința Partidului „ȘOR” și a vicepreședintelui acestuia, Marina Tauber, urmează să fie transmisă în judecată, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, la un post de televiziune.

„Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală în privința Partidului „ȘOR”, persoană juridică, și în privința Marinei Tauber. Urmează să fie trimis dosarul în judecată. Noi am sesizat Curtea Constituțională cu privire la probele acumulate pe parcursul acestor investigații. Nu sunt expert în drept constituțional, dar din punctul de vedere al legislației penale, Procuratura Anticorupție consideră că sunt suficiente probe ca să fie trasă la răspundere penală persoana juridică Partidul „ȘOR” și ca urmare această persoană juridică poate fi lichidată prin procedură penală”, a declarat șefa PA.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, anunță că va solicita Agenției Servicii Publice să consemneze în Registrul de stat al persoanelor juridice demararea procedurii de lichidare a Partidului „ȘOR”. Deputații acestuia pot continua să-și exercite mandatele doar ca neafiliați, fără dreptul de merge spre alte grupuri parlamentare. Dacă un deputat nu își poate exercita mandatul, acesta rămâne vacant până la încheierea legislaturii Parlamentului, se arată în mesajul citat.

„Odată cu numirea lichidatorilor, mandatul partidului încetează, lichidatorii fiind responsabili de inventarul bunurilor partidului. Din momentul în care partidul este în proces de lichidare, acesta pierde dreptul de a mai primi alocații de la bugetul de stat”, a precizat ministrul Justiției.

Partidul „ȘOR” a fost declarat luni, 19 iunie, neconstituțional. Avocații formațiunii consideră că decizia Curții Constituționale este una criminală și va fi anulată de către Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Avocații Partidului „ȘOR” au mai declarat că vor solicita tragerea la răspunderea penală a judecătorilor, care au adoptat această hotărâre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.