Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Popular a câștigat alegerile în Spania

spain election alegeri

Partidul Popular a câştigat alegerile generale din Spania, urmând să obţină între 114 şi 124 de locuri în parlament, în condiţiile în care majoritatea absolută necesită un număr de 176 de mandate, relatează Reuters, citând exit-poll-uri, potrivit Agerpres.

Potrivit exit-poll-urilor citate de Reuters, conservatorilor lui Mariano Rajoy le-ar lipsi între 52 şi 62 de locuri pentru a obţine majoritatea în parlamentul de 350 de locuri, ceea ce înseamnă că vor trebui să intre în alianţă cu un alt partid pentru a guverna în următorii patru ani.

Socialiştii vor obţine 79-85 de locuri în parlamentul spaniol, Podemos între 70 şi 80 de locuri, iar Ciudadanos între 46 şi 50 de locuri, informează exit-poll-urile citate.

Potrivit AFP, care citează un exit-poll diferit realizat de televiziune publică, Partidul Popular a câştigat alegerile cu 26,8% din voturi, iar Podemos a ieşit pe locul doi, cu 21,7% din voturi.

Potrivit EFE, Partidul Popular va putea conta pe 114-118 locuri, PSOE (socialiştii) - 81-85, Podemos - 76-80, iar Ciudadanos - 47-50

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.