Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Social-Democrat german a pierdut din sprijin după dezbaterea televizată Merkel-Schulz

merkel schulz

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel şi-au sporit avansul faţă de social-democraţi ca urmare a dezbaterii televizate de duminică în care şefa guvernului a apărut mai convingătoare şi mai de încredere decât contracandidatul său social-democrat Martin Schulz, indică joi un sondaj realizat de Infratest dimap pentru televizunea ARD, relatează agenţia Reuters. Potrivit sondajului săptămânal, sprijinul faţă de blocul dnei Merkel - Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi ramura sa bavareză Uniunea Creştin-Socială (CSU) - se menţine constant la 37 % din intenţiile de vot, în timp ce Partidul Social-Democrat (SPD) a pierdut două puncte procentuale, ajungând la 21 %, acesta fiind cel mai scăzut rezultat al social-democraţilor în sondaje de la începutul lunii ianuarie.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.503 alegători, de luni până miercuri, el fiind primul efectuat după dezbaterea televizată de duminică dintre Angela Merkel şi Martin Schulz. Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, antiimigraţie şi eurofob) s-a menţinut la 11 % din intenţiile de vot, devenind cea de-a treia forţă politică. Radicalii din Partidul Stângii sunt creditaţi cu 10 %, mai mult cu un procent.

Partidul Liber-Democrat (FDP, pro-business) a obţinut în sondaj 9 %, mai mult cu un punct procentual, în timp ce ''Verzii (ecologiştii) şi-au menţinut acelaşi scor: 8 %. Prin urmare, FDP şi AfD ar putea intra în Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal german), deoarece par să treacă de pragul necesar de 5 % din voturi, conform Agerpres. Dar scena politică fragmentată ar putea face dificilă formarea unei alianţe viabile, alta decât actuala mare coaliţie CDU/CSU-SPD, condusă de cancelarul Merkel. Un alt scenariu ar putea fi o alianţă formată din conservatorii dnei Merkel, FDP şi Verzi, cu toate că o alianţă largă nu a fost niciodată realizată la nivel federal în Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.