Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova organizează mitinguri pentru susținerea lui Igor Donon în plină pandemie

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a organizat vineri mai multe mitinguri pentru susţinerea la preşedinţie a lui Igor Dodon, care candidează ca independent, în centrele raionale, dar şi în capitala Chişinău, informează Unimedia şi Radio Chişinău, potrivit AGERPRES.

La mitingul care s-a desfăşurat la Chişinău în scuarul Teatrului de Operă şi Balet a venit şi candidatul Igor Dodon, care a afirmat în faţa participanţilor că a avut 'o campanie corectă şi onestă' şi a lansat mai multe acuzaţii la adresa contracandidatei sale, Maia Sandu, calificate drept false de către Radio Chişinău.

El şi-a îndemnat susţinătorii ca după alegeri să iasă "să apere victoria'. 'Dacă vom da dovadă de slăbiciune, vom pierde ţara. Pe 15 noiembrie trebuie sa fim cu toţii împreună, iar pe 16 noiembrie, dacă va fi nevoie, vom ieşi să apărăm victoria noastră', a spus Igor Dodon, într-un discurs susţinut în limba rusă.

"Foarte des ne întreabă cui i-a fost mai greu: nouă, în această perioadă, sau pe timpul lui Ştefan (cel Mare). Noi avem aceleaşi probleme ca şi-n timpul celălalt. Ce-a făcut Ştefan cel Mare? În primul rând, s-a lămurit. Cu cine? Cu boierii. Numai că atunci era mai simplu, i-a tras în ţeapă pe toţi. Noi pe parlamentari nu putem să-i tragem în ţeapă. Dar problema e aceeaşi", a mai spus Dodon, de data aceasta în limba română, potrivit unei înregistrări video postate pe pagina lui de Facebook.

Citește și: Comisarul european pentru egalitate reacționează după ce Ungaria a interzis schimbarea sexului în documentele personale: 'Este foarte trist'

Mitingul de la Chişinău în susţinerea lui Igor Dodon s-a încheiat după aproximativ o jumătate de oră.

Manifestanţii au scandat în limba rusă şi în limba română 'Dodon este preşedintele nostru!', 'Victorie!', 'Pentru o Moldovă puternică!'. La marş au fost prezenţi şi deputaţi ai PSRM.

Potrivit unor notificări depuse la primăria municipiului Chişinău, la manifestaţie urmau să participe până la 20.000 de persoane.

În conformitate cu măsurile adoptate de autorităţile sanitare ale Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19, în prezent sunt interzise întrunirile cu mai mult de 50 de persoane, iar la Chişinău a fost instituită alerta Cod Roşu de COVID-19.

Maia Sandu a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale cu 36,16% din voturi, devansându-l pe contracandidatul său Igor Dodon, care a acumulat 32,61% din sufragii. Cei doi se vor confrunta în turul doi duminică, 15 noiembrie.

În Republica Moldova s-a înregistrat în ultimele 24 de ore un record în ceea ce priveşte numărul de contaminări: 1.331 de oameni au fost confirmaţi pozitiv cu noul tip de coronavirus, după efectuarea a numai circa 3.700 de teste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.