Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paşcan (PMP): 'Doamne, pe mâna cui ne-ai lăsat ţara? Aspectele privind configurarea României Mari, excluse din programa de examinare la Bacalaureat, la Istorie'

Facebook.com
Marius Paşcan

Aspectele fundamentale ale istoriei privitoare la configurarea României Mari şi a statului român modern au fost excluse din programa de examinare la Bacalaureat, disciplina Istorie, a scris preşedintele executiv al PMP, deputatul Marius Paşcan, vineri, pe Facebook.

"Doamne, pe mâna cui ne-ai lăsat ţara?! Unii ar vrea să şteargă istoria românilor, să o excludă din memoria generaţiilor viitoare, să o facă pierdută sau în cel mai bun caz mistificată în detrimentul realităţii... Am aflat stupefiat că pentru examenul de bacalaureat la disciplina istorie au fost excluse din programa de examinare pe care trebuie să o asimileze elevii tocmai capitolele referitoare la Primul război mondial, Marea Unire din 1 Decembrie 1918, semnificaţia Tratatului de la Trianon, adică toate aspectele fundamentale ale istoriei privitoare la configurarea României Mari şi a statului român modern. Incredibil!", a afirmat Marius Paşcan, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL şi PSD, la o distanţă de 5 procente. Social-democraţii nu reuşesc să crească

El şi-a exprimat indignarea pe această temă.

"Minister al Educaţiei şi 'mari' specialişti, chiar nu vă este ruşine?! Sau este o decizie în baza unei strategii politice premeditate, pe linia politică devoalată azi de preşedintele Klaus Iohannis, care a atacat la CCR Legea adoptată de Parlament privind Ziua Tratatului de la Trianon, pe motiv că 'Nu rezultă cu claritate care este interesul social general vizat'. Domnule preşedinte, de când au nevoie istoria României şi evenimentele sale fundamentale de pretinsul 'interes social'? Nu atacaţi prin similitudine şi Ziua Naţională a României la CCR, întrucât UDMR şi mulţi alţii nu au niciun interes social pentru acest eveniment?! Ce aberaţie aţi scornit şi la comanda cui?! Pretexte, domnule preşedinte, pretexte, după ce tocmai aţi pozat în patriot înfierând trocurile politice ale PSD cu UDMR care în mod real au subminat România şi continuă. Acum procedaţi exact la fel ca cei pe care v-aţi mâniat artistic în spaţiul public. A fost, se pare, doar dramaturgie şi ipocrizie. Păcat!", a postat Paşcan.

Citește și: Acuzații GRAVE: Florin Cîțu a DESFIINȚAT un departament din Ministerul de Finanțe care trebuia să se judece cu părinții săi

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale (CCR), vineri, o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru declararea datei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon, informează Administraţia Prezidenţială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.