Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paşcan: PMP susţine organizarea examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională

Facebook.com
Marius Paşcan

PMP susţine organizarea Bacalaureatului şi Evaluării Naţionale şi solicită Guvernului "să nu cedeze presiunilor din spaţiul public ale politicienilor populişti care militează pentru anularea examenelor de sfârşit de an", în contextul pandemiei SARS-CoV-2, a declarat, vineri, preşedintele executiv al partidului, deputatul Marius Paşcan.

"Dacă se renunţă la examene, putem închide şcolile definitiv şi putem anula orice principiu meritocratic din societatea românească. Este o posibilitate extrem de periculoasă care ar afecta chiar fundamentele societăţii, respectiv educaţia şi învăţământul din România, constituind un precedent nefast", a susţinut Paşcan, potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES.

El a adăugat că Ministerul Educaţiei şi Cercetării are obligaţia "legală" şi "morală" de a se asigura că examenele sunt organizate în condiţii de maximă siguranţă atât pentru elevi, cât şi pentru profesori.

"Faptul că ne aflăm acum pe un 'platou' în ceea ce priveşte cazurile de noi infectări cu SARS-CoV-2 nu înseamnă că pandemia va lua vacanţă în perioada examenelor, ci că autorităţile trebuie să fie prudente. De asemenea, este extrem de important să li se ofere tuturor elevilor, inclusiv celor care sunt bolnavi în această perioadă, posibilitatea de a participa la aceste examene sau la o a doua sesiune, dacă se va impune, spre a-şi dovedi cunoştinţele acumulate în anii de studiu", a subliniat liderul PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.