Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paschal Donohoe, preşedintele Eurogrupului: Brexit şi criza pandemiei evidenţiază necesitatea consolidării zonei euro

brexit, bani

Retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit) şi criza pandemiei au evidenţiat necesitatea consolidării bazelor monedei unice prin aprofundarea integrării în zona euro, inclusiv prin reactivarea planului uniunii bancare, afirmă Paschal Donohoe, preşedintele Eurogrupului, anunță MEDIAFAX.

Paschal Donohoe, ministrul de Finanţe al Irlandei şi preşedintele Eurogrupului, afirmă, într-un interviu acordat cotidianului Financial Times, că va încerca să intensifice activităţile în patru domenii esenţiale: proiectul controversat de creare a unui sistem de garanţii bancare în zona euro, îmbunătăţirea infrastructurii de gestionare a crizelor, integrarea pieţelor financiare şi abordarea condiţionalităţilor dintre bănci şi datoriile suverane. Paschal Donohoe explică, înaintea summitului zonei euro, programat vineri, că vrea să elaboreze un plan detaliat al uniunii bancare până la jumătatea anului viitor.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD și acesta este obiectivul nostru’

"Există noi responsabilităţi pentru membrii Eurogrupului de a vedea cum putem aprofunda bazele monedei euro şi arhitectura economică a monedei euro", în contextul problemelor economice generate de pandemie, a afirmat Paschal Donohoe.

Brexit reaminteşte că zona euro şi Uniunea Europeană "au nevoie de surse rezistente de locuri de muncă şi de creştere a veniturilor", subliniază Paschal Donohoe.

Miniştrii de Finanţe ai statelor din zona euro au ajuns săptămâna trecută la un acord politic privind reformarea Fondului de asistenţă financiară, Mecanismul European de Stabilitate, eliminând un obstacol din calea eforturilor pentru avansarea proiectului uniunii bancare.

Citește și: Klaus Iohannis s-a autodenunțat - OPINIE

Paschal Donohoe a explicat că liderii statelor din zona euro trebuie să ajungă la un acord de avansare a sistemului de garanţii bancare în zona euro, admiţând că există "preocupări majore" în unele capitale privind asumarea în comun a unor riscuri mai mari. "Acum, obiectivul este de a obţine impulsuri suplimentare prin contacte politice şi dialog. În cadrul Eurogrupului, există o conştientizare largă a faptului că trebuie să avem cele mai bune baze posibile pentru moneda euro în următorii ani", precizează Paschal Donohoe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.