Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pasiunile ascunse ale lui Ciolacu și Ciucă

Inquam Photos / Octav Ganea
ciuca ciolacu ciuca

Nicolae Ciucă a vorbit într-un interviu despre modul cum petrece timpul liber, pasiunile sale și pe cine preferă din echipele sportive.

Întrebat ce face în timpul liber, premierul României a vorbit despre pasiunile sale ascunse. „Ascult toate genurile de muzică. Acum sunt la o anumită vârstă. Mi-a plăcut foarte mult U2 şi îmi place în continuare. Îmi place şi muzica populară, chiar foarte mult (...) Sunt un om cât se poate de normal”, a declarat Nicolae Ciucă, pentru Antena 3, într-un interviu scurt.

Premierul a explicat faptul că apropiații îi spun Nicu, iar lui îi place să-și petreacă timpul cu cei din familie. Întrebat de ce nu s-au bucurat părinţii săi când a fost propus prim ministru, Ciucă a răspuns: „Pentru că probabil că se aşteptau ca, după o viaţă, să le acord mai mult timp, să fiu mai mult timp cu ei”.

Șeful Guvernului a dezvăluit și care este echipa sa de fotbal preferată, un aspect strâns legat de perioada în care era în liceul militar din Craiova. Astfel, Nicolae Ciucă a rămas atașat vechii formații a Universității Craiova („iubirea alb-albastră”), dar este și susținător al clubului Steaua (echipă a Armatei), „indiferent de sport”.

Ciolacu și pasiunea pentru Catan

La rândul său, președintele PSD și Camerei Deputaților a fost întrebat dacă îi place să joace Catan. „Da, îl joc. Și cu fiul meu, și cu iubita lui. Joc și cu nepoții când plecăm (...) Și cu Sorin Grindeanu, și cu Simonis (n.r. - liderul de grup al Camerei)”, a explicat Marcel Ciolacu.

Chestionat dacă merge la vânătoare sau pescuit, Marcel Ciolacu a precizat că pescuitul e o pasiune. „La pescuit. O perioadă foarte lungă de timp am pescuit numai cu tatăl meu. După ce l-am pierdut n-am mai pescuit. O perioadă am mers la vânătoare, iar de patru sau cinci ani n-am mai mers la vânătoare”.

Ce face Guvernul cu mărirea pensiilor

Dincolo de pasiunile pe care le au, liderii Coaliției au fost abordați și pe tema planurilor pe care le au în ceea ce privește mărirea pensiilor, dar și pentru a explicat de ce au fost susținute creșterile salariale pentru aleșii locali.

Întrebat cu cât ar putea fi majorate pensiile, în contextul în care diverşi politicieni vin în față cu procente diferite, premierul Nicolae Ciucă a explicat că există mai multe ipoteze în acest sens.

„Tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea aşteptări, pentru că şi aşa sunt destul de necăjiţi şi aşa au problemele pe care le ştim cu toţii. Eu îmi păstrez partea de responsabilitate. Îmi doresc foarte mult, ca prim ministru, şi nu cred că există cineva care să nu-şi dorească să poată să acopere această rată a inflaţiei prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viaţă activă şi lucrează într-un domeniu sau altul, cetăţenilor vulnerabili. Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a declarat Nicolae Ciucă într-un interviu difuzat, marţi seară, de Antena 3.

La rândul său, Marcel Ciolacu a subliniat că susține creșterea lefurilor pentru aleșii locali, pentru că nu li se mai actualizase de mult timp salariul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.